Akademija Oxford

Na Gradskom stadionu u Zemunu 15. oktobra održano je Opštinsko takmičenje u atletici, koje se tradicionalno održava u okviru projekta ”Školski sport”.

Atletsko Takmičenje u Okviru Projekta ”Školski Sport” u Zemunu

 Uprkos lošem vremenu, epidemiološkoj situaciji i zahtevima koje su škole morale da ispune da bi učestvovale, na takmičenje je izašlo 12 škola, sa oko 250 đaka.

U konkurenciji srednjih škola najbolji su bili učenici Politehničke škole, a u ženskoj konkurenciji učenice Medicinske škole. Dečaci i devojčice iz OŠ “Mihajlo Pupin” bili su, kao i prošle godine, neprikosnoveni u konkurenciji petih i šestih razreda. NJihovi stariji drugari iz OŠ “Majka Jugovića” i devojčice iz OŠ “Svetozar Miletić” bili su najbolji u konkurenciji sedmih i osmih razreda. Najmlađi učenici iz OŠ “Svetozar Miletić” su dokazali još jednom da su najbolji u obe konkurencije.

Pojedinačno su se istakle i zaslužile trofej buduće atletske zvezde Jovana Milošević, Andrea Prvanović i Danica Petrović od kojih se očekuju vrhunski rezultati na ozbiljnom nivou atletskih takmičenja.

Zdravlje dece je i ovoga puta bilo u prvom planu. Omladinski sportski savez Zemuna se pridržavao preporuka državnih organa i sportskog saveza Beograda za organizaciju školskih sportskih takmičenja. Na ulazu u stadion učesnicima je merena temperatura, deljene su zaštitne maske i dezinfekciona sredstva.

Mlade atletičarke i atletičari su u jednom kišnom danu u vreme epidemije, pokazali snagu školskog sporta Zemuna da iz svih problema izađe jači, bolji i da u narednom periodu ponovo predstavlja ponos našeg Zemuna.


zemun opština zemun gradski stadion atletika takmičenje projekat školski sport

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik