Akademija Oxford

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić, načelnica Uprave Gradske opštine Zemun Katarina Zrilić, starešina crkve Svete braće Ćirila i Metodija i direktorka OŠ ''Branko Radičević'' sa saradnicima, obišli su radove na izgradnji škole u Busijama, koja će raditi kao izdvojeno odeljenje škole sa sedištem u Batajnici.

Obilazak Radova na Izgradnji Škole u Busijama u Zemunu

Novi školski objekat u Busijama je površine koja prelazi dve hiljade kvadrata, sa sopstvenim sistemom centralnog grejanja na pelet, sa sedam učionica opšte namene, učionicom za produženi boravak, dva kabineta za informatiku, bibliotekom, zbornicom, kuhinjom, trpezarijom, fiskulturnom salom i drugim prostorom izgrađenim po najsavremenijim standardima.

''Izgradnja škole je jedan od primera dobre saradnje opštine Zemun sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Mi smo jedina opština u Beogradu koja u svakom naselju ima verske objekte. U Busijama smo svi zajedno dali doprinos da se podigne velelepna škola koju će pohađati naša deca. Ravnomerni razvoj opštine je naš prioritet. Tu politiku smo sa građanima dogovorili na početku mandata 2009. godine kada smo prvi put dobili poverenje građana Zemuna. Od tada, pa do danas ne odustajemo od te politike. Mnogobrojni projekti to dokazuju, počev od uređenih zelenih površina, igrališta za decu, sportskih  terena, vrtića, škola, izgrađanih ulica, puteva, kanalizacione i gasne mreže i drugih kapitalnih projekata koji to dokazuju. Kada krenete od centra Zemuna ka bilo kom delu periferije zateći ćete građevinske mašine. Izgradnjom ove škole izašli smo u susret porodicama koje stanuju u Busijama, a čija deca godinama putuju do škola u Batajnici i Ugrinovcima. Izgradnjom novog školskog objekta u Busijama naša deca će imati više slobodnog vremena za učenje i igru, a roditelji će zbog blizine objekta imati kvalitetniji nadzor u mnogim segmentima njihovog razvoja'', rekao je Matić, i tom prilikom se zahvalio NJegovom preosveštenstvu vladiki sremskom G. Vasiliju, starešinstvu crkve Svete braće Ćirila i Metodija u Busijama i građanima na ukazanom poverenju.

U ime kolektiva OŠ ''Branko Radičević'' u Batajnici predsedniku GO Zemun Dejanu Matiću, menadžmentu Grada Beograda, sveštenicima iz naselja Busije i arhitektama na dobro urađenom poslu zahvalila se direktorka LJiljana Mijić, uz napomenu da će učitelji i nastavnici ove škole sa radošću nastaviti svoj radni vek u Busijama.

Planirani broj učenika čiji su se roditelji izjasnili za nastavljanje školovanja u izdvojenom odeljenju je oko 300.


zemun opština zemun busije obilazak radova izgradnja škole

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik