Akademija Oxford

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić i načelnica Uprave Gradske opštine Zemun Katarina Zrilić posetili su 10. juna Dom zdravlja Zemun. Tom prilikom predsednik Matić uručio je direktorki Doma zdravlja Zemun dr Aleksandri Cvetković vrednu donaciju - automobil marke ''Fiat Panda'', namenjen za potrebe Službe za polivalentnu patronažu, obilazak porodilja i beba.

Novo Patrožno Vozilo za Posete Bebama u Zemunu

Bila je to prilika da predsednik Matić preda patronažnoj sestri Vesni Veljović bebi paket i pelene za novorođenče koje će uskoro posetiti.   

''Sa ponosom ističem da je naša saradnja sa Domom zdravlja Zemun na zaista visokom nivou. Zajedno sa lokalnim Savetom za zdravstvo, socijalnu i dečiju zaštitu realizujemo mnogobrojne skupove, događaje i predavanja u domenu preventive. Takođe, veoma smo aktivni i u organizovanju preventivnih pregleda za naše sugrađane. U razgovoru sa menadžmentom Doma zdravlja identifikovali smo šta je to najpotrebnije i tako smo došli do toga da bi im još jedan nov automobil za patronažnu ekipu umnogome olakšao posao. To je automobil u vrednosti od preko milion dinara i namenjen je patronažnoj službi za obilazak beba i porodilja. Ravnomernom raspodelom sredstava i domaćinskim odnosom prema budžetu uspevamo da realizujemo programe i projekte koji podstiču populacionu politiku, a jedan takav je i projekat podele bebi paketa pod nazivom Zemunska beba'', rekao je Matić i dodao da je Zemun po meri građana osnovni cilj opštinske uprave, što znači da svako u svojoj blizini ima dostupne zdravstvene ustanove, škole, obdaništa, parkove, igrališta, kulturne centre i sve ono što je standard života u 21. veku.

Direktorka Doma zdravlja Zemun Aleksandra Cvetković zahvalila se na vrednoj donaciji, a patronažna sestra nije krila zadovoljstvo što će u posetu bebi odneti poklon opštine Zemun i ''Fonda maala Milica Rakić'' koji sadrži sve ono što je potrebno roditeljima u prvih nekoliko meseci za negu novog člana porodice.

''Novi automobil će nam umnogome olakšati rad koji svakodnevno obavljamo, jer obilazimo veliki broj beba na veoma razuđenom terenu, budući da pokriva teritoriju opštine Zemun i Surčin. Pored toga obilazimo i nešto stariju decu, kao i starije osobe sa preko 65 godina, ali naglašavam da su nam bebe prioritet'', rekla je patronažna sestra Vesna Veljović.

U toku borbe sa epidemijom korone Gradska opština Zemun obezbedila je Domu zdravlja Zemun određene količine zaštitne i medicinske opreme, kao i potrebna dezinfekciona sredstva.


zemun opština zemun patrožno vozilo bebe

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik