Akademija Oxford

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić, zamenik predsednika Damir Kovačević i načelnica Uprave Gradske opštine Zemun Katarina Zrilić 8. juna, uz pregršt balona i dečije osmehe svečano su otvorili igralište na uglu ulica Krajiške i Kupreške, na površini koja je preko dve decenije bila zapuštena.

Otvoreno Igralište u Zemunu

''Usvajanjem Zakona o glavnom gradu, promenom Statuta Grada Beograda, prilagođavanjem i usvajanjem opštinskih statuta danas smo u prilici da našim komšijama izađemo u susret. Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da još jedno igralište predajemo na korišćenje našoj deci. Lokacija na kojoj se danas nalazimo bila je toliko zapuštena i neuredna da građani koji žive u okolini nisu želeli ovde duže da se zadržavaju.  Kao što vidite, danas je ovo igralište postalo centar okupljanja za sve građane ovog dela Zemuna. Za decu su na tartan podlozi postavljene najkvalitetnije sprave za igru. Ispoštovani su svi standardi bezbednosti. Projekat je urađen pod budnim okom JKP 'Zelenilo Beograd'. Za bake, deke, a i mlade, tu su klupe, takozvana pečurka sa stolom i mestom za sedenje, a da bismo išli u korak sa svetom postavljene su solarne svetiljke. Kao odgovorna Opština, da bismo imali šta da ostavimo našoj deci moramo se ponašati odgovorno i u delu zaštite životne sredine koristeći obnovljive izvore energije. Ovo je druga lokacija gde smo u projekat uvrstili i ove elemente. Na igralištu u Ulici Karađorđev trg postavljena je solarna klupa sa punjačima za elektronske uređaje, kao i solarna svetiljka. I nadalje ćemo se truditi, sprovodeći politiku ravnomernog razvoja Zemuna, da gde je god to moguće, klasične svetiljke zamenimo upravo ovakvim.  Epidemija nas je malo usporila, ali zato sve vreme vredno radimo'', rekao je predsednik Matić i tom prilikom se zahvalio radnicima koji su i pod teškim uslovima, u vreme vanrednog stanja, poštujući sve preventivne mere radili na ovoj lokaciji.

Gradska opština Zemun je zajedno sa JKP ''Zelenilo Beograd'' napravila plan uređenja zelenih površina. Za sve zapuštene površine koje Zelenilo nije bilo u mogućnosti da uredi napravljeni su projekti i uz sve potrebne saglasnosti nadležnih ove godine će biti uređeno preko petnaest površina. Radovi se nastavljaju ubrzanim tempom. U narednom periodu na red dolazi uređenje zelenih površina u Prvomajskoj ulici, kao i u ulici Batajničkih žrtava u naselju Batajnica.


zemun opština zemun otvoreno igralište igralište

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik