Akademija Oxford

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić, Gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak i državni sekretar u ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Dušan Kićović svečano su otvorili 31. avgusta novu školu u Busijama. Tom prilikom, opština je darivala đake prvake sa rančevima i školskim priborom, a vladika sremski Vasilije, uz sasluženje zemunskog sveštenstva, osveštao je školu koja je sagrađena zajedničkim naporima Republike Srbije, Grada Beograda, Gradske Opštine Zemun i parohije u Busijama.

Svečano Otvoren Novi Školski Objekat u Naselju Busije u Zemunu

''Školski objekat u naselju Busije je podignut uz veliku pomoć prvenstveno predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog. Đaci koji stanuju u naselju Busije više neće putovati do Batajnice i Ugrinovaca, do okolnih škola gde su sticali svoja prva znanja. Sada će deca imati više slobodnog vremena za učenje i igru, a roditelji će zbog blizine objekata imati kvalitetniji nadzor u mnogim segmentima njihovog razvoja. Gradska opština Zemun tradicionalno, četvrti put zaredom, daruje đake prvake koji će pohađati zemunske osnovne škole. Ove godine 1782 đaka sa teritorije naše opštine kreće u prvi razred. Kao i prethodnih godina za sve njih obezbedili smo crvene rančeve za devojčice, a plave za dečake, koji sadrže majice, pernice, pribor za crtanje i pisanje, sveske i sve ono što je neophodno jednom đaku prvaku. Ovo je, ujedno, i svojevrsna pomoć roditeljima tokom pripreme đaka za školu, jer poznato je da kućni rashodi nisu mali pred početak školske godine.''  rekao je predsednik Matić, čestitajući svim đacima početak školske godine, uz molbu da poštuju mere u borbi protiv epidemije korone.

Državni sekretar u ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Dušan Kićović je istakao da je izgrađeni školski objekat dobar primer šta sve država na svim nivoima, počev od predsednika republike, preko Vlade, pa sve do gradskih i opštinskih vlasti čini za razvoj školstva, a gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak je podsetio da je Grad Beograd tokom leta u obnovu osnovnih i srednjih škola uložio više od 150 miliona dinara, što je pokazatelj koliko je važno da sva deca, bez obzira da li žive na periferiji ili u centru grada imaju iste uslove za školovanje.

Školski objekat u Busijama sagrađen je pored crkve Svete Braće Ćirila i Metodija na površini koja prelazi dve hiljade kvadrata i radiće kao izdvojeno odeljenje Osnovne škole ''Branko Radičević'' iz Batajnice. Škola ima sopstveni sistem centralog grejanja na pelet, sedam učionica opšte namene, učionicu za produženi boravak, dva kabineta za informatiku, biblioteku, zbornicu, kuhinju, trpezariju, fiskulturnu salu i drugi prostor izgrađen po najsavremenijim standardima.

Svečanosti su prisustvovali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Damir Kovačević, pomoćnik predsednika Milorad Radulović, član Veća Predrag Jevremović, sekretar Skupštine gradske opštine Zemun Marko Janković, podsekretar Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda Igor Raičević, narodni poslanici Narodne skupštine Republike Srbije Duško Tarbuk i Miodrag Linta, rukovodilac školske Uprave Grada Beograda Dragan Filipović, mnogobrojni građani naselja Busije, Batajnice i Zemuna, a dobar domaćin je bila direktorka Osnovne škole ''Branko Radičević'' LJiljana Mijić.


zemun opština zemun nova škola škola busije

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik