Akademija Oxford

Kulturni centar Batajnica svečano je otvoren 17. juna prigodnim programom koji su izveli dečiji hor ''Orlići'' i veteran batajničkog amaterizma glumac Mića Dudić.

Svečano Otvoren Kulturni Centar Batajnice

Čast da se prvi obrati posetiocima u novom hramu kulture pripala je predsedniku Gradske opštine Zemun Dejanu Matiću.

''Čini mi veliko zadovoljstvo što sam danas ovde sa vama, što svi zajedno možemo da prisustvujemo ovom događaju koji su građani Batajnice, a prvenstveno naša deca odavno zaslužila. Uložili smo veliki trud da dođemo do ovog objekta i ispunimo sve preduslove, da bi na kraju odvojili potrebna finansijska sredstva za uređenje  prostora. Vrlo dobro znate u kakvom stanju je bio objekat, ali, takođe, znate da nema prepreka kada je potrebno da stvaramo uslove za edukaciju i razvoj naše dece. Nadam se da smo uspeli da ovaj prostor prilagodimo onoliko koliko je to moguće da sve one lepe kulturne manifestacije sada ovde organizujete. Radili smo na svemu onome što smo sa vama dogovorili, počev od obnavljanja škola i vrtića, preko putne infrastrukture, pa sve do vodovoda i kanalizacije. Jedan od kapitalnih projekata je i novih šest kilometara kanalizacije. Još uvek je gradilište iza Kulturnog centra, ali rešavamo višedecenijski problem naših komšija koje nemaju kanalizaciju. Putna petlja koju radimo povezaće Batajnicu sa saobraćajnom obilaznicom i omogućiti da lakše dođete do drugih delova grada, što je naročito značajno za privrednike koji na tom potezu posluju'', rekao je predsednik Matić, uz napomenu da je uređenje Kulturnog centra Batajnica samo međukorak do otvaranja Doma kulture u namenskom objektu na nekoj drugoj lokaciji.

Novi multifunkcionalni prostor Kulturnog centra Batajnica, koji ima 207 kvadrata, koristiće Pozorište amatera Batajnice i mnogobrojna kulturno-umetnička društva koja daju nemerljiv doprinos u promociji opštine Zemun, kao i deca koja će ovde moći da pohađaju različite umetničke i edukativne radionice.

Svečanosti su prisustvovali načelnica Uprave Gradske opštine Zemun Katarina Zrilić, član Veća Stevan Rodić, doajeni srpskog glumišta Predrag Miletić i Ivica Klemenc, kao i mnogobrojni građani Batajnice.

Kulturni centar Batajnica nalazi se u Ulici pukovnika Milenka Pavlovića 3.  


zemun opština zemun batajnica kulturni centar

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik