Akademija Oxford

Ispred osnovne škole ''Stanko Marić'', u Ulici 22. oktobra u Ugrinovcima 12. marta počelo je oslikavanje pešačkog prelaza u okviru performansa ''Upoznajmo zebru''. Akademski slikar Miloje Mitrović, započeo je novi ciklus ulepšavanja pešačkih prelaza u blizini škola na teritoriji Zemuna.

Oslikan Školski Pešački Prelaz u Ugrinovcima

Svedoci kako raste jedna ''zebra'', pored mališana, bili su predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić, predsednik Skupštine GO Zemun Nenad Vranjevac, kao i direktorka škole Radmila Marčić.
 
''Savet za bezbednost saobraćaja Gradske opštine Zemun je prvi put prošle godine pokrenuo čitav niz aktivnosti koje nose naziv 'Upoznajmo zebru'. To je jedan multimedijalni pristup koji uključuje predavanja, kreativne radionice i likovno stvaralaštvo. Pokazalo se da je to dobar način da što veći broj naše dece usmerimo ka bezbednom prelasku saobraćajnih površina na obeleženim pešačkim prelazima, jer će mališane sigurno više privući jedna ovako maštovito oslikana zebra.
Ovo je samo jedna od aktivnosti Saveta, koji tokom cele godine nizom projekata i programa utiče da se nivo bezbednosti, kao i nivo svesti svih učesnika u saobraćaju na našoj teritoriji maksimalno podigne '' rekao je Nenad Vranjevac predsednik Skupštine GO Zemun i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja i istakao da je
šarena, živopisna zebra koja označava bezbedno mesto za prelazak ulice važna i za vozače koji će obratiti više pažnje i usporiti pored škola.

U dvorištu škole đaci su učestvovali u edukativnoj likovnoj radionici i oslikavali signalizaciju i tako se upoznavali sa saobraćajnim pravilima.

Prošle godine na radost đaka ''zebre'' krase prilaze školama ''Svetozar Miletić'' i ''Lazar Savatić'', a u narednom periodu slikar Miloje Mitrović oslikaće pešačke prelaze kod OŠ ''Branko Radičević'' u Batajnici, kao i škole ''Gornja Varoš'' i ''Sonja Marinković'' u Zemunu.


zemun opština zemun ugrinovci pešački prelaz zebra oslikano

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik