Akademija Oxford

U organizaciji Saveta za bezbednost Gradske opštine Zemun i Misije OEBS-a u Srbiji, 12. i 13. oktobra na sportskom terenu Osnovne škole ''Petar Kočić'' održan je turnir u malom fudbalu za učenike starijih razreda zemunskih osnovnih škola pod motom ''Budi navijač – ne razbijač''

Održan Turnir u Malom Fudbalu ''Budi Navijač - ne Razbijač'' u Zemunu

Turniru su prisustvovali predsednik Saveta za bezbednost i sekretar Skupštine Gradske opštine Zemun Marko Janković, član Saveta za bezbednost i predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Nenad Vranjevac, koordinatori za rad u zajednici pri Misiji OEBS-a u Srbiji Milena Petrović i Edin Kalač, direktorka OŠ ''Petar Kočić'' Jelena Vukić, kao i prvotimci FK ''Partizan'' Strahinja Jovanović i Slobodan Stanojlović.

Na turniru su učestvovali učenici starijih razreda osnovnih škola Petar Kočić, Rade Končar, Gavrilo Princip, Gornja Varoš, Sonja Marinković i Majka Jugovića, sa jedinstvenim ciljom da promovišu sportsko ponašanje – fer plej, kao univerzalno pravilo koje mladi treba da prihvate u svom životu i međusobnim odnosima. Navijači su bili tu da pokažu i dokažu da mogu da poštuju zakletvu koju su položili pred svojim nastavnicima, a to je da će bodriti svoje drugove, uz poštovanje suparničkih timova i navijača.

Pred početak turnira prigodnim plesnim numerama, recitacijama i folklorom prisutne su zabavljali učenici nižih razreda OŠ ''Petar Kočić'' i KUD ''Taurunum''.

Turnir je svečano otvorio predsednik Saveta za bezbednost i sekretar Skupštine gradske opštine Zemun Marko Janković.
''Savet za bezbednost Gradske opštine Zemun deluje već petu godinu sa ciljem da usmerava aktivnosti i sprovodi projekte koji unapređuju opštu bezbednost, a pre svega bezbednost dece i omladine, sa akcentom na prevenciju nasilja i svih drugih oblika društveno neprihvatljivog ponašanja. Sa organizovanjem ovakvih i sličnih turnira nastavićemo i dalje '', rekao je Janković, uz napomenu da bi roditelji trebali više vremena da provode sa svojom decom pružajući im pozitivne primere kao što im pruža ovaj turnir u malom fudbalu.

Tokom turnira sa navijačima su bili i službenici Policijske stanice Zemun, koji su umesto kazni, mališanima delili slatkiše. Projekat su podržale i odgovorna privredna preduzeća i preduzetnici koji su za najbolje obezbedili pehare i medalje, a Misija OEBS-a u Srbiji majce, kačkete i fudbalske lopte za sve osnovne škole koje su učestvovale na turniru.

Ovoga puta pehar za fer plej iz ruku policijske službenice Isidore Radovanović poneo je tim Osnovne škole ''Petar Kočić'', dok je Marko Janković uručio pobednički pehar učenicima Osnovne škole ''Rade Končar''.


zemun turnir u malom fudbalu mali fudbal zemun

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik