Akademija Oxford

Povodom obeležavanja Nacionalne nedelje promocije dojenja, Gradska opština Zemun i Dom zdravlja Zemun u saradnji sa Udruženjem ”Roditelj” organizovali su zdravstveno-promotivnu tribinu sa pratećom radionicom u Kancelariji za mlade.

Nacionalna Nedelja Promocije Dojenja u Zemunu

Tom prilikom, predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić je pozdravio prisutne majke sa mališanima i zdravstvene radnike.

”Danas posvećujemo vreme promociji i podršci dojenju. To je jedan od projekata koji zajedno sprovodi Vlada Republike Srbije preko resornog ministarstva, Grad Beograd i Gradska opština Zemun. Trudimo se da realizacijom besplatnih programa, poput školice roditeljstva, novčane čestitke koju dodeljujemo 1. januara mamama prvorođene devojčice i dečaka u zemunskom porodilištu, podele dečijih auto-sedišta, poklona za prvake i nagrade učenicima, pomognemo svima vama. Jedan od prioriteta nam je da povećamo broj vrtića i škola, a da postojeće sredimo i prilagodimo za korišćenje”, rekao je predsednik Matić i pozvao prisutne roditelje da svojim predlozima i sugestijama doprinesu razvoju sredine u kojoj žive.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Zemun dr Aleksandra Cvetković je istakla da Nacionalna nedelja promocije dojenja koju sada obeležavamo simbolično predstavlja 40 nedelju trajanja trudnoće.

Na tribini su učestvovali lekari, psiholozi, nutricionisti, medicinske sestre i babice. Bilo je reči o pravilnom razvoju trudnoće, o tome koliko je važno dojenje za rast i razvoj deteta, ali takođe i za zdravlje majke. Na radionici trudnice i majke su imale priliku da nauče kako da same pregledaju dojke, ali i kako se pravilno peru zubi, jer sve to može da predstavlja rizik za kasniji razvoj deteta.

Učesnicama tribine direktora Doma zdravlja Zemun dr Aleksandra Cvetković i predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić uručili su zahvalnice i ruže.


dojenje promocija zemun

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik