Akademija Oxford

U Gradskoj opštini Zemun, 3. juna šest korisnika potpisalo je ugovore u vezi sa dodelom građevinske pomoći za izbegla lica koja žive na teritoriji Gradske opštine Zemun.

Uručeni Ugovori o Bespovratnoj Pomoći u Građevinskom Materijalu Izbeglim Licima u Zemunu

Zamenik predsednika Gradske opštine Zemun i predsednik Saveta za migracije Damir Kovačević korisnicima je uručio Ugovore i naglasio da je Gradska opština Zemun u prethodnom periodu pokazala visok stepen odgovornosti u rešavanju problema kako izbeglih, tako i raseljenih porodica, koje su svoj novi dom našle upravo u Zemunu.
 
''Svaki projekat koji smo realizovali, što sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije i donatorima, ili samostalno, imao je za cilj trajno rešavanje stambenog pitanja, ekonomsko osnaživanje, kao i da na celovit način pomognemo proces integracije, kako bi zaista naši sugrađani, naši sunarodnici ostvarili sva ona prava koja nosi njihov položaj'', rekao je Kovačević i podsetio da je Opština uz podršku i razumevanje Vlade Republike Srbije, iznela preko 20 projekata i da će nastaviti sa aktivnom podrškom izbeglim i raseljenim porodicama.

U završnoj fazi su još tri projekta koja se odnose na podelu građevinskog materijala izbeglim i interno raseljenim licima za 40 porodica, dok će deset porodica biti obuhvaćeno dodelom sredstava za dohodovne aktivnosti što doprinosi ekonomskom osnaživanju izbeglica koje imaju mala preduzeća ili se bave kućnom radinošću.

Komisija za izbor korisnika sredstava namenjenih stvaranju i poboljšavanju uslova stanovanja izbeglica kroz nabavku građevinskog materijala Gradske opštine Zemun opredelila je bespovratnu pomoć za tri porodice u Batajnici, i za po jednu u naseljima Ugrinovci, Busije i Altina. Bespovratna pomoć u vidu građevinskog materijala, ali i sanitarija i drugih kućnih potrepština omogućava da objekti budu useljivi, adaptirani i opremljeni za stanovanje.

Novčana vrednost pomoći je u ukupnom iznosu od blizu tri miliona dinara, odnosno oko 500 hiljada dinara po korisniku.

Projekte zajedno realizuju Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije i Gradska opština Zemun.

Zemun je primio najveći broj izbeglih i interno raseljenih lica, u odnosu na broj stanovnika, koja su formirala domaćinstva u naseljima Altina, Grmovac, Busije, Plavi Horizont i Batajnica.


zemun opština zemun ugovori bespovratna pomoć građevinski materijal izbegla lica

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik