Akademija Oxford

Povodom Svetskog dana deteta predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić i gradonačelnik Beograda profesor dr Zoran Radojičić 2. juna sa saradnicima obišli su uređenu zelenu površinu u ulici Jovana Stojisavljevića 39-41 u naselju Nova Galenika, koja je sada bogatija za jedno savremeno dečije igralište.

Obeležen Svetski Dan Deteta u Naselju Nova Galenika u Zemunu

''Prvo što sam primetio na novom igralištu su dečiji osmesi. Kada prepoznate radost u njihovim očima, kada vidite njihove bake i deke posebno raspoložene, sigurni ste da ste uradili pravu stvar. Dočekali smo trenutak kada možemo da izađemo iz svojih domova i pokažemo svima šta su vredne ruke naših izvođača radova uspele da naprave, a radili su i tokom trajanja pandemije poštujući sve preventivne mere, što je za svaku pohvalu. Nije ovo jedini park koji smo uredili ili upravo sređujemo. Želimo da nam zelene površine u Zemunu izgledaju upravo kao što je ova u naselju Nova Galenika. Stvaramo uslove da opštinski budžet ravnomerno ulažemo u svaki deo naše opštine, od Grmovca i Busija, pa sve do Starog jezgra Zemuna kako bi svaki naš sugrađanin bio zadovoljan i ponosan što je Zemunac'', rekao je Matić, dodajući da opština realizuje niz edukativnih radionica i projekata za decu i mlade kako bi što više vremena provodili u kvalitetno osmišljenom druženju sa svojim vršnjacima razvijajući svoju kreativnost.

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić nije krio zadovoljstvo što je u prilici da se susretne sa dobro raspoloženim građanima.
''Siguran sam da će uređenje ove zelene površine i ovog parka uticati na kvalitet života ljudi iz ovog naselja. Razgovarao sam sa predsednikom opštine o projektima koji u narednom periodu treba da se realizuju u saradnji sa Gradom i komunalnim preduzećima, tako da će 15 zelenih površina u svim delovima Zemuna biti uređeno. Vizija rukovodstva Grada Beograda je da se srpska prestonica razvija tako da bude po meri deteta i da se Beograd razvija u pravcu zdravijeg grada. To znači da životna sredina bude odgovarajuća za njihov rast, razvoj i kvalitetan život'', rekao je gradonačelnik Radojičić i napomenu da je na otvaranje prelepe zelene površine u Zemunu došao pre svega kako bi pružio podršku Gradskoj opštini Zemun koja dobro radi svoj posao i kako bi podstakao sve gradske opštine koje nameravaju da realizuju slične projekte.

Otvaranju novog igrališta i uređene zelene površine u naselju Nova Galenika su prisustvovali zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Damir Kovačević, načelnica Uprave Gradske opštine Zemun Katarina Zrilić, članovi Veća Ana Beočanin i Stevan Rodić, sekretar Skupštine GO Zemun Marko Janković, narodni poslanik Duško Tarbuk, direktor JKP ''Javno osvetljenje'' Aleksandar Cincar Poposki, izvršna direktorka za operativne poslove JKP ''Zelenilo Beograd''  Nataša Šišaković i Dragan Vukoičić, direktor FK Zemun.

Prostor za igru najmlađih u naselju Nova Galenika prostire se na 400 kvadrata, opremljen je savremenim sadržajima za igru i vežbu, klupama i ozelenjenim površinama, a mališanima je posebno atraktivan zip-lajn.


zemun opština zemun nova galenika svetski dan deteta

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik