Akademija Oxford

Povodom tradicionalnog obeležavanja ''Dečije nedelje'' u Gradskoj opštini Zemun, predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Nenad Vranjevac bio je domaćin zemunskim predškolcima, osnovcima i srednjoškolcima, kada je u organizaciji Udruženja ''Prijatelji dece Zemuna'' priređena prigodna izložba

Najmlađi Posetili Opštinu Zemun

Bila je to prilika da mališani iz vrtića ''Čarolija'' u druženju sa načelnicom Uprave Katarinom Zrilić saznaju sve ono što ih interesuje kako bi Zemun, ali pre svega, njihov vrtić bio čistiji i lepši. U znak sećanja na prvu ''zvaničnu posetu'' Gradskoj opštini Zemun mališani su dobili na dar edukativnu knjigu ''Pažljivkova pravila u saobraćaju''.

''Naše trajno opredeljenje je da vam obezbedimo da rastete u bezbednoj sredini, da imate sve što vam je potrebno u toku vašeg obrazovanja, opremljene škole, uređena igrališta, parkove i šetališta. Tu smo da vas saslušamo i pomognemo da ostvarite vaše potrebe i želje. To će nam biti putokaz kako da budemo još bolji, jer mi ćemo i nadalje biti usmereni ka poboljšanju kvaliteta svih sadržaja koji vama trebaju da budu na usluzi'', rekao je predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Nenad Vranjevac.

Deca su domaćinima predala poruke sa njihovim potrebama i pravima i u prigodnom programu koji su pripremili učenici iz osnovnih škola ''Branko Radičević'', ''Sava Jovanović Sirogojno'', ''Gavrilo Princip'' i ''Veljko Ramadanović'' prikazala svoje mnogostruke talente.
Tom prilikom uručene su nagrade učenicima koji su svojim likovnim radovima uspešno odgovorili na temu ovogodišnje Dečije nedelje ''Da pravo svako – dete uživa lako'', a   nagrađenim učenicima iz Osnovne škole ''Majka Jugovića'' uručena je nagrada ''Dositejevo pero'' za literarne radove.

Svečanosti su prisustvovali zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Damir Kovačević i član Veća Gradske opštine Zemun Predrag Jevremović.
"Dečja nedelja" je nacionalna manifestacija koja se tradicionalno obeležava u svetu i kod nas. Zakonom o društvenoj brizi o deci, uvedena je 1987. godine na predlog organizacije Prijatelji dece Srbije. Uz pokroviteljstvo Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja i u saradnji sa organizacijom Prijatelji dece Srbije donet je Program Dečje nedelje za 2019. godinu.
Ove godine, Dečija nedelja obeležava značajan jubilej - 30 godina Konvencije Ujedinjenih nacija (UN) o pravima deteta, najznačajnijeg međunarodnog dokumenta u oblasti ljudskih prava koji se tiče deteta, kao i najšire prihvaćenog pravnog instrumenta za zaštitu ljudskih prava.


zemun opština zemun deca najmlađi

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik