Akademija Oxford

Savet za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Zemun u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja RS i Savezom paraplegičara i kvadriplegičara Srbije započeo je 17. decembra realizaciju projekta pod nazivom ''JOŠ UVEK VOZIM''. Nizom predavanja koja traju po 45 minuta svi zemunski maturanti biće su u prilici da nauče kako da bezbedno učestvuju u saobraćaju, ali i da saznaju koji su rizici i štetne posledice vožnje pod dejstvom alkohola, prekoračenja brzine ili nevezivanja pojasa

Predavanje za Maturante ''Još Uvek Vozim'' Zemun

Dve grupe učenika srednje medicinsko škole ,,Nadežda Petrović“ prisustvovale su predavanjima u sredu 17.12.2109. a u četvrtak 18.12.2109. tu priliku imale su dve grupe učenika Zemunske gimnazije.

''Savet za bezbednost saobraćaja opštine Zemun različitim projektnim aktivnostima tokom cele godine pokušava da dođe do što većeg broja učesnika u saobraćaju, do predškolaca, osnovaca, srednjoškolaca, ali i starijih generacija. Javnost je već navikla na naše standardne projekte, kao što su promocija upotrebe zaštitnih sistema – sigurnosnog pojasa i dečijeg sedišta, ili literarni i likovni konkurs gde deca iskazuju svoja znanja u oblasti bezbednosti u saobraćaju, a mi ih svakako vredno nagrađujemo. Raduje nas što smo ostvarili saradnju sa Savezom paraplegičara i kvadriplegičara Srbije i što će kroz ovaj projekat maturanti spoznati rizike i izazove koji ih očekuju u saobraćaju. Upoznaće se, na žalost, sa posledicama, koje mogu imati ako na odgovoran i profesionalan način ne odgovore na sve rizike u saobraćaju'', istakao je Nenad Vranjevac, predsednik Skupštine GO Zemun i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja.

Maturantima se takođe obratio i član Saveta za bezbednost saobraćaja Marko Janković, istakavši koliko je važno da od početka budu savesni vozači.

Duško Pešić, predavač iz Agenciji za bezbednost saobraćaja naglasio je da se posebna pažnja posvećuju bezbednosti u saobraćaju mladih, te da akcije koje sprovode poslednjih nekoliko godina daju rezultate. U prilog tome, dodaje Pešić, ide činjenica da je u prvih 11 meseci ove godine u saobraćaju poginula 91 mlada osoba, i da se može desiti da broj poginulih mladih na kraju godine prvi put bude manji od 100.

''Takvoj statistici, to jest smanjenju broja mladih žrtava, doprinose i predavanja poput ovog koje organizuje Savet za bezbednost saobraćaja Gradske opštine Zemun'', rekao je Duško Pešić, načelnik Odeljenja za planiranje, prevenciju i edukaciju Agencije.

Slaviša Savić iz Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije je  u potresnom predavanju, ličnom svedočenju đacima ukazao na greške u saobraćaju koje su bile kobne i dovele do trajnog invaliditeta.

Cilj ovog serijala predavanja kroz koji će proći svi maturanti zemunskih škola je da se ukaže na neophodnost odgovornog učešća u saobraćaju.


zemun opština zemun predavanje maturanti još uvek vozim

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik