Akademija Oxford

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić 11. maja obišao je Osnovnu školu ''Lazar Savatić'' gde je opština finansirala obimne radove, počev od uređenja dvorišta, preko ograde, sportskih terena, pa sve do postavljanja teretane na otvorenom, parkovskih klupa i saniranja kanalizacionih cevi.

Uređena Škola Lazar Savatić u Zemunu

U skladu sa ravnomernim razvojem Gradske opštine Zemun radovima je obuhvaćeno 11 škola, a investicija iznosi bezmalo 35 miliona dinara, ne uključujući tu radove u Osnovnoj školi ''Lazar Savatić'' i u školi ''Veljko Ramadanović'', koju pohađaju deca oštećenog vida, za koju je izdvojeno preko šest miliona dinara. Izdvojena sredstva odnose se na popravku i uređenje školskih dvorišta i tekućeg održavanja školskih zgrada, počev od popravke krovova, zamene oluka, pa sve do rešavanja pitanja kanalizacionih odvoda.

''Domaćinskim odnosom uspevamo da nakon ukidanja vanrednog stanja privodimo kraju sve započete projekte. Vraćamo se redovnim aktivnostima, ali naglašavam da i dalje moramo biti disciplinovani dokle god virus ima aktivnost. Gradska opština Zemun je izdvojila sredstva za uređenje i održavanje škola. Shodno potrebama i zahtevima koje su dostavile zemunske škole, planirana su sredstva u budžetu, kako bi sve škole imale podjednake uslove za rad i boravak dece. U Osnovnoj školi 'Lazar Savatić' koja je ujedno i najskuplja investicija, izdvojena sredstva za radove iznose preko 14 miliona dinara. U saradnji sa Gradom Beogradom prethodnih dana smo uradili sve ono što je potrebno da od danas deca krenu u vrtiće i produženi boravak. Urađena je dezinfekcija škola. Što se tiče škole Savatić, tretirano je 1200 kvadrata. Takođe, obezbeđene su dovoljne količine zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju. Ono što smo obećali građanima Zemuna ispunićemo, jer to je naša obaveza u ime budućnosti, u ime naše dece. Paralelno sa ovim projektima, važan segment aktivnosti koje sprovodi Gradska opština Zemun je ulaganje u vrtiće, parkove, igrališta i sportske trene'', rekao je Matić, i tom prilikom se zahvalio izvođaču radova koji nije prekidao sa radovima i tokom vanrednog stanja, ali i vaspitačima, nastavnicima i profesorima, što su iskazali veliku odgovornost i kreativnost da na ''daljinu'' animiraju svoje đake i podstaknu ih da uče, da budu poslušni i da shvate ozbiljnost situacije u kojoj smo se svi našli.

Direktor Osnovne škole ''Lazar Savatić'' Goran Petrović zahvalio se predsedniku Dejanu Matiću u ime učenika i nastavnog osoblja i istakao odličnu saradnju sa Gradskom opštinom Zemun i tom prilikom mu je poklonio tri likovna rada članova Učeničke zadruge koju je osnovala škola.

Osnovna škola ''Lazar Savatić'' je moderni obrazovni centar za učenike dvadeset prvog veka koji su usmereni ka svim vrednostima i tekovinama građanskog društva, modernim tehnologijama i informatičkoj pismenosti, kao i značajnim kulturnim i sportskim aktivnostima. U školi koju pohađa 840 đaka nalazi se moderan multimedijalni prostor sa dva amfiteatra, klubom i prostorom za druženje gde se često održavaju raznovrsne tribine, predavanja, edukativne, umetničke, književne i druge radionice.


zemun opština zemun lazar savatić uređenje škole

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik