Akademija Oxford

Izgradnjom trotoara u jednoj od najprometnijih saobraćajnica naselja Železnik, u Ulici Stevana Filipovića, biće rešen problem bezbednog kretanja pešaka, ali i problem sa izlivanjem vode duž kolovoza.

Završetak Izgradnje Trotoara u Ulici Stevana Filipovića u Železniku

Na inicijativu Gradske opštine Čukarica, ekipe JKP „Beograd put“ pristupile su izgradnji trotoara u delu Ulice Stevana Filipovića u dužini od 350 metara. Reč je o potezu na kom ranije nije bilo trotoara, i gde su građani bili prinuđeni da se kreću kolovozom. NJihov opravdan zahtev da se izgradi trotoar, opština je podržala i ekipe JKP „Beograd put“ upravo privode kraju njegovu izgradnju.

Članovi Veća Gradske opštine Čukarica Čedomir Sovtić i Miroslav Todorović obišli su danas završne radove na postavljanju asfalta na trotoaru.

„Radovi na izgradnji trotoara su izvođeni od raskrsnice sa Ulicom Milovana Nićiforovića do pružnog prelaza, gde je izvedena i nova kišna kanalizacija“, rekao je Čedomir Sovtić i dodao da je pored prometnog kolovoza građanima bilo otežano kretanje i zbog dotadašnjeg putnog kanala gde se slivala voda, a da će ovim radovima to biti rešeno.

„Bezbednost pešaka biće omogućena i postavljanjem ivičnjaka sa obe strane trotoara“, dodao je Sovtić.

Član Opštinskog veća Miroslav Todorović je rekao da su duž novoizgrađenih trotoara postavljene nove cevi, kao i slivnici sa retenzijom što će u velikoj meri sprečiti nagomilavanje i izlivanje vode duž puta.
U naselju Železnik trenutno se izvode radovi na kompletnoj rekonstrukciji Ulice radnih akcija, koja predstavlja takođe jednu od žila kucavica ovog naselja.


železnik ulica stevana filipovića završetak izgradnje trotoara

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik