Akademija Oxford

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić danas je sa sekretarom za obrazovanje i dečju zaštitu Slavkom Gakom, predsednikom Gradske opštine Čukarica Srđanom Kolarićem...

Otvoren Vrtić „Zvezdica“ na Čukarici

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić danas je sa sekretarom za obrazovanje i dečju zaštitu Slavkom Gakom, predsednikom Gradske opštine Čukarica Srđanom Kolarićem i direktorkom Predškolske ustanove Čukarica posetio novootvoreni vrtić na ovoj opštini. Reč je o vrtiću „Zvezdica” koji će 1. septembra primiti 113 upisanih mališana, a pun kapacitet je 200 dece.

“Grad Beograd je za potrebe ovog vrtića zakupio prostor u okviru stambene zgrade sa namerom da ga, kada se steknu uslovi, i otkupi. Cilj nam je da efikasno i značajno proširimo vrtićke kapacitete u ovom delu grada. Grad je za opremanje ovog vrtića izdvojio skoro sedam miliona dinara”, rekao je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da je za predškolce Čukarice sve spremno za polazak u ovaj vrtić 1. septembra, kao i da će u okviru ove ustanove biti organizovane dve jaslene i tri vrtićke grupe. Objekat obuhvata pet radnih soba, a u vrtiću će biti zaposleno 15 vaspitača.

“Vrtić „Zvezdica” ima savremeni koncept rada, pa će tako biti korišćene interaktivne table i drugi vidovi naprednog učenja i igranja, što će omogućiti da se naša deca pravilno razvijaju i odrastaju. Radujem se što naša deca imaju mogućnost da pohađaju predškolsko obrazovanje u ovako dobrim uslovima. Ovim vrtićem proširili smo obuhvat dece na opštini Čukarica. Na istoj opštini, u Ulici Miloja Zakića, gradimo novi vrtić za 270 dece. Za taj objekat smo izdvojili 305 miliona dinara. Rok za završetak radova je oktobar ove godine”, kazao je Radojičić.

Gradonačelnik Radojičić je istakao da u beogradske vrtiće ove jeseni kreće oko 16.000 novoupisane dece te da će upis trajati i tokom septembra. 

“Ovo je jedan od pet novih vrtića koji će biti otvoreni tokom naredna dva meseca. U proteklih nekoliko godina, Grad Beograd je pokazao nedvosmislenu posvećenost ovom sektoru, pa je tako budžet Grada za ovu oblast dostigao 200 miliona evra. U planu je 25 novih vrtića u koje će biti uloženo više milijardi dinara. U Beogradu nikada veći broj dece nije išao u vrtić, obuhvat dece je sada 74 odsto, dok je 2013. godine obuhvat dece predškolskim obrazovanjem iznosio oko 45 odsto. Predškolsko obrazovanje je važno i zato želimo da stvorimo dovoljno mesta za svu decu, a sada smo sasvim blizu tog cilja. Zahvaljujem sekretaru Slavku Gaku i predsedniku Gradske opštine Čukarica Srđanu Kolariću na uspešnoj saradnji kojom zajednički ostvarujemo ciljeve”, zaključio je prvi čovek prestonice.

„Na veliko zadovoljstvo stanovnika ovog dela Čukarice, danas otvaramo vrtić „Zvezdica“ u Ulici Bete Vukanović br. 6 u naselju Žarkovo. Na ovom području imamo mnogo novoizgrađenih zgrada, a do sada nije postojao nijedan vrtić u blizini, te će otvaranje ovog objekta mnogo značiti roditeljima. Takođe, otvaranjem vrtića deci dajemo mogućnost da dobiju pravo vaspitanje i obrazovanje u predškolskom uzrastu, a ovo je i jedan od načina kako rešavamo problem lista čekanja na mesto u vrtićima“, istakao je predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Svečanom otvaranju vrtića prisustvovali su i pomoćnik predsednika Nikola Aritonovića i članica Opštinskog veća Stana Lukić.

 

otvoren vrtić zvezdica

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik