Akademija Oxford

Na tradicionalnoj završnoj svečanosti na Malom Kalemegdanu, JKP “Zelenilo-Beograd”, dodelilo je zahvalnice i nagrade pobednicima i učesnicima akcije „Za zeleniji Beograd“ .

Dodeljene Nagrade Najuspešnijim Učesnicima Akcije „Za zeleniji Beograd“

Među nagrađenim učesnicima, manifestacije koja se odražava po 18. put, bili su i najuspešniji u akciji „Proleće na Čukarici“, koji su osvojili nagrade i na gradskom takmičenju.

Događaju su prisustvovali gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić,  generalni direktor JKP „Zelenilo-Beograd“ Slobodan Stanojević, član Veća opštine Čukarica i predsednik komisije čukaričke akcije  Čedomir Sovtić, predstavnici Grada, opština i javnih preduzeća.

Tom prilikom gradonačelnik je dodelio nagrade i zahvalnice pojedincima koji su uređenjem balkona, dvorišta i zelenih površina dali doprinos zdravijem, zelenijem i lepšem Beogradu.

Pozdravivši učesnike u takmičenju gradonačelnik je istakao da je veoma je važno da unapredimo Beograd uređenjem naših bašta, balkona i dvorišta. „Posebno se radujem što sve više ljudi u Beogradu prepoznaju značaj ekologije i daju svoj doprinos. Zahvaljujem se i „Zelenilu-Beograd“ jer oni daju najveći doprinos uređenju i očuvanju zelenih površina. U prethodnom periodu oni su uredili 350 lokacija i učinili ih lepšim“; rekao je ovom prilikom gradonačelnik i naglasio da se u ovom trenutku uređuje 13 lokacija u gradu.

„Verujem da ćemo svi zajedno uspeti u tome da Beograd učinimo onakvim kakvim želimo, a to je da bude jedan od najzdravijih i najzelenijih gradova u Evropi.“,istakao   je gradonačelnik.

Prisutne je pozdravio i Slobodan Stanojević direktor JKP „Zelenilo Beograd“, koji je istakao da su  naši takmičari glavna tema manifestacije i svečanosti , ali da su   zajedno u ovom poslu, te da je  JKP „Zelenilo-Beograd“ je donelo mnogo toga novog kada su u pitanju  gradske zelene površine.

Akcija „Za zeleniji Beograd“ održana je tokom maja i juna meseca i izabrane su najlepše zelene površine u  7 kategorija  i to: najlepša zelena površina oko stambene zgrade, najlepši balkon, najlepša zelena površina ispred poslovnih objekata, najlepše školsko dvorište, najleše zelenilo oko predškolske ustanove, najlepše uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta i najlepša okućnica.

Među najuspešnijim  u akciji bili su i predstavnici opštine Čukarica, kojima je pored gradonačelnika dr Zorana Radojičića čestitao i član Veća opštine Čedomir Sovtić .

Predstavnik opštine Čukarica u kategoriji za najlepše uređenu zelenu površinu oko stambenog objekta, Vuk Filipović iz  ulice Vinogradski venac 13, osvojio je visoko drugo mesto , posle učesnika sa Starog Grada.

 Pobednica čukaričkog takmičenja, u kategoriji za najlepšu baštu, Mirjana Ilić iz ulice Vlade Bjelića 12,  osvojila je treće mesto.

Odlukom komisije, treće mesto, u kategoriji najlepše uređeno školsko dvorište, osvojio je kolektiv i đaci Osnovne škole „Karađorđe“ iz Ostružnice“.

 

akcija dodeljenje nagrade za zeleniji beograd najuspešniji učesnici

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik