Akademija Oxford

Nastavljajući saradnju sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a na osnovu potpisanog Memoranduma "Za lepšu školu,“ Rotari klubovi Srbije...

Donacija Dronova Rotari Klubova Srbije Osnovnim Školama

Nastavljajući saradnju sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a na osnovu potpisanog Memoranduma "Za lepšu školu,“  Rotari  klubovi Srbije pokrenuli su akciju za nabavku bespilotnih letelica-dronova za škole u Srbiji, a sa ciljem učenja programskih jezika skreč i pajton, koji su predviđeni nastavnim planom i programom informatike za učenike 5. i 6. razreda.

Tim povodom, danas je u sali opštine Čukarica održan seminar na kojem učestvuju nastavnici svih škola sa Čukarice, Rakovice, Barajeva, Obrenovca i Lazarevca.

Prisutnima se na početku seminara obratio PDG Rotari kluba Beograd-Čukarica Vladimir Matić, a u ime opštine nastavnike i goste je pozdravio predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić.

“Svi smo svedoci sve većeg značaja primene novih tehnologija u svakodnevnoj nastavi, a kroz ovaj projekat se na jedan zanimljiv način približava osnovcima. Iskoristio bih priliku da se zahvalim donatorima i Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji omogućavaju da deca u ovom uzrastu prate tehnološke trendove i nauče da ih što bolje primenjuju“, rekao je prilikom obraćanja predsednik Srđan Kolarić.

Ističući značaj primene dronova u svim oblastima, Vladimir Matić PDG Rotari kluba Beograd je rekao da je tokom ove akcije rotari klubova nabavljeno 670 dronova za osnovne škole u Srbiji, a organizovani su i seminari za preko 200 nastavnika informatike i osnova tehnike kako bi stečena znanja  što bolje preneli svojim đacima.

Po završetku seminara, potpisani su ugovori i uručene donacije svim školama u pomenutim opštinama.

Dronove je predstavnicima škola uručio pomoćnik predsednika opštine Čukarica Petar Mandić, ističući značaj donacije koja će i deci i nastavnicima koristiti u digitalnoj edukaciji.

Na seminaru je istaknuto da je bespilotna letelica izuzetno interdisciplinarno učilo koje ima široku primenu u različitim oblastima privrede i svakodnevnog života.

Leteći roboti dronovi su u komercijalnoj primeni od 2013. godine, a do danas je njihova upotreba sve češća. U budućnosti će ove letelice, biti u širokoj primeni, te je upoznavanje dece, posebno kroz igru, sa ovom vrstom digitalne tehnologije, veoma korisno, istaknuto je na seminaru.

 

donacija dronova rotari klub osnovnim školama

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik