Akademija Oxford

Pored donacije dronova kao učila za škole u Srbiji, Rotari klubovi Srbije obezbedili su i sredstva za nabavku mobilnog nameštaja i IKT opreme za 26 vrtića u Srbiji. Među vrtićima je i vrtić “Bajka” na Čukarici.

Rotari klubovi Srbije - Donacija vrtiću “Bajka”

Tim povodom, vrtić “Bajka” posetili su članica Veća opštine Čukarica Stana Lukić, koordinator projekta PDG Rotari kluba Vladimir Matić, direktorka PU Čukarica Biljana Gajić i predstavnici rotari klubova.

U prvom Global grantu obezbeđena su sredstva za nabavku, a reč je o opremi koju će vaspitači koristiti u svakodnevnom radu sa najmlađima.

Prema rečima Vladimira Matića projekat je podržao USAID, a učestvovali  su klubovi iz Amerike, Australije i Evrope, jer je vredna donacija obuhvatila vrtiće širom Srbije.

Članica Veća Stana Lukić je istakla da je ovo izuzetna podrška i da je važno da pored škola, i vaspitači budu upućeni u digitalna učila i tehnologiju koju mogu da primenjuju u radu sa decom.

Direktorka PU ustanove Čukarica je podsetila da je pored digitalne opreme vrtić dobio i svaremena učila koja su deci posebno interesantna, a među kojima su mobilne police, likovno-prostornu i virtuelnu celinu, svetleći sto, mobilna polica za prirodne materijale i lejzi begovi. U donaciji su i skener i štampač, foto aparat, lap top i  projektor.  

Takođe, ovom prilikom je istaknuto da će se tokom naredna dva dana, a u okviru ovog projekta, u čukaričkom vrtiću “Dečiji gaj” održavati besplatni seminar za 52 vaspitača iz vrtića koji su dobili donaciju. Vaspitači iz cele Srbije će imati priliku da saznaju sve o uređenju prostora vrtića i upotrebi digitalne tehnologije u skladu sa vrednostima osnova programa „Godine uzleta”.

 

rotari klub donacija vrtiću vrtić bajka

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik