Akademija Oxford

Na Adi Ciganliji danas je održana druga po redu čukarička gulašijada pod nazivom “Gljivarska trpeza”, koja je okupila veliki broj gljivarskih društava iz cele Srbije.

Održana Manifestacija Gljivarska Trpeza na Adi Ciganliji

 Manifestaciju je organizovala Turistička organizacija Čukarica, u saradnji sa Mikološko-gljivarskim savezom Srbije, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Čukarica.

Manifestaciju je otvorio pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović, koji je pozdravio prisutne istakavši da je najlepše beogradsko izletište pravo bogatsvo biljnog sveta i zaštićeno stanište pod nazivom „Gljive Ade Ciganlije“.

„Cilj organizovanja ove manifestacije je razvijanje, promocija i prezentacija turističkih potencijala opštine Čukarica, uz želju da ova manifestacija postane međunarodnog karaktera, i da što više ljudi poseti Čukaricu, a samim tim i našu prestonicu Beograd. Nadamo se da će Čukarička gulašijada prerasti u tradicionalnu manifestaciju, kao što je naša Čukarička ferijalna roštiljijada, koja već 12 godina okuplja ljubitelje gastronomije i dobre zabave“, rekao je Nikola Aritonović poželevši posetiocima da uživaju u gljivarskim delikatesima i bogatom muzičko-zabavnom programu.

Nikola Aritonović je potom predsedniku Mikološko-gljivarskog saveza Srbije Zoranu Jelenkoviću uručio zahvalnicu za uspešnu saradnju.

Manifestacija je okupila brojna gljivarska društva iz Raške, Novog Sada, Vlasotinca, Niša, Petrovca na Mlavi, Krupnja, Banje Koviljače, Valjeva, Svrljiga, Platičeva, Vranja, Sremske Mitrovice, Kraljeva i iz naše prestonice.

Posetioci su imali priliku da probaju raznorazne proizvode od gljiva, ali i gljivarski gulaš, takozvni “gljivaš” i gljivarske delikatese. Mikološko-gljivarski savez Srbije je izložio gljivarsku literaturu, kao i organske proizvode.

U muzičko-zabavnom delu programa učestvovali su Rastislav Blagojević i “Gledanice”, mladi osamnaestogodišnji frulaš Svetozar Šutić, DJ – Ales, muzički bend “Razzle dazzle”, pesnici, i mnogi drugi.

Stručni žiri sa Visoke hotelijerske škole, svojim istančanim ukusom, ocenio je da je prvo mesto u gljivarskom kotliću pripalo ekipi „Poštari“, drugo mesto Ekološko-gljivarskom društvu „Kneginja“ iz Niša, dok je treće mesto osvojila ekipa Gljivarskog društva „Novi Sad“.

Dodeljene su i specijalne nagrade, Gljivarskom društvu „Kopaonik“ iz Raške za grilovani vrganj i Gljivarskom društvu „Rujnica“ iz Vlasotinca za Boljaračku razvukoljku.

Manifestaciji su prisustvovali pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Jovica Gostojić i direktor Turističke organizacije Čukarica Slobodan Rogošić.

 

ada ciganlija održana manifestacija gljivarska trpeza gljive

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik