Akademija Oxford

Počeli su radovi na izgradnji kišne i fekalne kanalizacione mreže u postojećoj regulaciji Mirosavljeve i Paštrovićeve ulice, kod Hipodroma.

Kišna i Fekalna Kanalizacija u Mirosavljevoj i Paštrovićevoj Ulici na Čukarici

Reč je o mreži u dužini od 120 metara, koja će veoma značiti u reševanju problema nagomilavanja atmosferskih padavina i otpadnih voda u ovom delu Čukarice.

Nakon izgradnje novoprojektovanog kolektora fekalne kanalizacije u Paštrovićevoj ulici, krajem prošle godine, Direkcija za građevinsko zemljište iizgradnju Beograda, izvršila je razdvajanje postojeće kanalizacije (fekalne od kišne), po separacionom sistemu, na svim uzvodnim deonicama i obezbedila priključivanje korisnika sa kompletnog sliva.

Upravo započeti radovi u Mirosavljevoj i Paštrovićevoj nastavak su izgradnje kanalizacione mreže u ovom delu Čukarice.

Radove su obišli Nikola Aritonović, pomoćnik predsednika opštine Čukarica i član Veća Miroslav Todorović. Prilikom obilaska , Nikola Aritonović je rekao da su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Mirosavljevoj i Paštrovićevoj, deo planiranih radova na izgradnji mreže u ulicama na Banovom brdu. On je naglasio da bi u toku godine trebalo da počnu radovi u još tri ulice na Banovom brdu , u Turgenjevljevoj , Jana Kolara i Mirka Poštića, koje, iako se nalaze u centralnom delu Banovog brda, nikada nisu imale kanalizacionu mrežu. „Mi smo, zajedno sa žiteljima ovih ulica pokrenuli inicijativu da se započne izgradnja kanalizacije, i nakon dobijanja Rešenja oizvođenju radova, očekujemo da će izgradnja mreže i početi“, rekao je pomoćnik predsednika.

„Izgradnja fekalne i kanalizacione mreže u Mirosavljevoj i Paštreovićevoj podrazumeva postavljanje cevi za kišnu kanalizaciju promila od ∅300 mm, i fekalnu kanalizaciju ∅250 mm“, rekao je Miroslav Todorović, dodajući da je planirano da radovi traju do prve polovine avgusta, a da je investitor Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda .On je podsetio da je u toku i izgradnja vodovodne mreže u Ostružnici, u Ulici 7. jula koja će biti završena do jeseni, a omogućiće urednije snabdevanje vodom žitelja ove i okolnih ulica u Ostružnici.

 

kišna kanalizacija fekalna kanalizacija mirosavljeva ulica paštrovićeva ulica

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik