Akademija Oxford

Humanitarna izložba fotografija „Tren“ autorke Nataše Komatine, otvorena je u Galeriji `73, čime je i započeta ovogodišnja manifestacija Dani evropske baštine.

Izložba Fotografija „Tren“ Nataše Komatine u Galeriji `73 na Čukarici

Festival kulturnog nasleđa ove godine se obeležava pod sloganom „Nasleđe za sve“.

Ovo je sedamnaesta godina zaredom da Galerija `73 obeležava manifestaciju Dani evropske baštine. Tim povodom u Galeriji `73 priređena je izložba fotografija «Tren» autorke Nataše Komatine, koja je posvećena najlepšim mestima Čukarice, sa posebnim osvrtom na predivne rečne obale i pejzaže Čukarice, jedne od najvećih beogradskih opština.

Izložbu je svečano otvorio predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, a svečanom otvaranju izložbeprisustvovao je Petar Mandić, pomoćnik predsednika za društvene delatnosti.

„Pored toga što je septembar u Beogradu u znaku očuvanja našeg kulturnog nasleđa, i Čukarica sa svojim institucijama kulture Galerijom ‘73 i Kulturnim centrom „Čukarica“, neguje baštinu Čukarice i otkriva svake godine mnoge zanimljivosti i bogato kulturno i istorijsko nasleđe naše opštine. Trudeći se da, pod motom ovogodišnjih Dana evropske baštine „Nasleđe za sve“, predtsavi najzanimljivija lica naše Čukarice, umetnica Nataša Komatina je svojim aparatom, osećajem za lepo i oštrim okom izdvojila pejzaže Čukarice koji odišu posebnom lepotom i atmosferom. Drago mi je da ovom postavkom možemo svi da vidimo Čukaricu iz ugla umetnika i verujem da će to biti dokumenti koji će ostati deo nasleđa naše opštine“, istakao je je Srđan Kolarić.

U ime domaćina, prisutne goste pozdravila je Mirela Pudar, direktorka Galerije 73. O Komatininim radovima govorio je govorio Nebojša Babić, fotograf.

Svakog septembra ovaj hram kulture postaje deo evropske kulturne porodice u nameri da promoviše kulturno blago i sve resurse koje poseduje jedna lokalna zajednica.

Ova godina ima i svoje specifičnosti zbog globalnih okolnosti u kojem se planeta našla tako da je forma obeležavanja kulturnih programa specifična kako u organizovanju istih tako i tema kojima se bave institucije kulture. Svako ima najbolju nameru da ukaže približi drugima sve što je deo njegovog blaga i okruženja, koji znatno utiču na formiranje nacionalnog bića.

Nataša Komatina, diplomirani politikolog za međunarodne odnose, rođena je 1975. godine u Beogradu. Preko 20 godina radi na poslovima komunikacije sa pojednicima i organizacijama kako domaćim, tako i međunarodnim. Paralelno sa njenim formalnim obrazovanjem, poznavanjem i interesovanjem za međunarodnu politiku, Nataša gaji veliku ljubav prema umetnosti, pre svega prema fotografiji. Izložbom TREN ona deli svoje autorsko iskustvo sa živom publikom po prvi put.

Inspiraciju pronalazi u svom bogatom okruženju, a sama voli da citira američkog dizajnera i arhitektu Čarlsa Imsa: " The Details are not the details.They make the design – Detalji nisu samo detalji. Oni čine dizajn.“

GO Čukarica je pokrovitelj manifestacije DEB.

Sav prihod od prodatih fotografija namenjen je kao pomoć devojčici Jovani Štikovac, za njene prve korake.

Izložba će trajati do 5. oktobra.

 

galerija 73 izložba fotografija tren nataša komatine

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik