Akademija Oxford

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić predstavio je danas tablet uređaje đacima OŠ „Đorđe Krstić” u Žarkovu u opštini Čukarica.

Podela Tableta Nastavljena u Školama Čukarice

 Događaju je prisustvovao predsednik gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, Generalni direktor kompanije „Telekom Srbija” Vladimir Lučić, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Strahinja Danilović, kao i direktorka OŠ „Đorđe Krstić” Jelena Volarov. 

Tom prilikom, zamenik gradonačelnika je  istakao da će tokom ove nedelje deca iz Zemuna, sa Zvezdare, Vračara, iz Grocke i Surčina takođe dobiti tablete,a da će svi tableti na teritoriji grada Beograda biti podeljeni do 16. septembra, kada će ih dobiti đaci Palilule.  

“Do 20. septembra svako dete na teritoriji grada koje pohađa treći, četvrti, peti i šesti razred i ide u neku od javnih škola (ukupno njih 67.592) dobiće tablet uređaj koji će mu omogućiti da može da prati digitalnu nastavu. Osim toga, kupili smo skoro sedam hiljada laptopova za učitelje i nastavnike i na taj način smo omogućili da đaci, nastavnici i škole budu potpuno spremni za digitalnu nastavu“,  rekao je Vesić, dodajući da to nemaju deca velikih evropskih gradova.

On je podsetio da su tableti osigurani, te ukoliko se oštete ili izgube, trošak će platiti osiguranje, a posle tri godine postaju vlasništvo roditelja. Kako je naglasio, na ovaj način Grad je omogućio da sva deca na teritoriji Beograda, bez obzira na imovinsko stanje, budu jednaka i to je, osim što se ulaže u obrazovanje, možda najveća pobeda ove akcije.
Generalni direktor kompanije „Telekom Srbija” Vladimir Lučić izjavio je da je ova kompanija od početka partner Gradu Beogradu u ovom projektu, da omogućava i besplatnu MTS karticu sa potpuno neograničenim internetom, aplikacijama i sajtovima predviđenim za edukaciju, te će  bilo gde u Srbiji sa tabletima biti onlajn.

Vesić je iskoristio priliku da  sve roditelje čija deca idu u prvi i drugi razred podseti da je u toku konkurs Fondacije za mlade talente Grada Beograda za subvenciju dela sredstava za kupovinu udžbenika.

“Od 34.000 dece koja idu u prvi i drugi razred, nama se do sada javilo oko 15.000 roditelja. Grad refundira sredstva za četiri udžbenika – srpski jezik, matematiku, svet oko nas i izabrani strani jezik, a zavisno od izdavača, cena tih udžbenika je oko šest hiljada dinara. Za povraćaj sredstava potrebna su tri dokumenta - potvrda iz škole da je dete upisano u prvi ili drugi razred, očitana lična karta, kao i kopija platne kartice sa brojem žiro računa“, precizirao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je dodao da će Grad već sledeće nedelje početi da uplaćuje sredstva i pozvao sve roditelje da iskoriste ovo pravo, te da se prijave do 30. septembra kako bi im se finansijski olakšao početak školske godine.

Generalni direktor kompanije „Telekom Srbija” Vladimir Lučić izjavio je da je ova kompanija od početka partner Gradu Beogradu u ovom projektu.

– „Telekom Srbija” omogućava i besplatnu MTS karticu sa potpuno neograničenim internetom, aplikacijama i sajtovima predviđenim za edukaciju. Bilo gde u Srbiji oni će biti onlajn. Mislim da će ovo omogućiti novi digitalni način edukacije i približavanje znanja đacima – rekao je Lučić.

 

osnovne škole podela tableta

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik