Akademija Oxford

Program besplatnog sporta za učenike od prvog do četvrtog razreda biće realizovan od 1. septembra u 8 zvezdarskih osnovnih škola.

Besplatan Sport za Učenike Zvezdarskih Osnovnih Škola na Zvezdari

Tim povodom članovi opštinskog Veća Gordana Mišev, Miroslav Lazić, Bogdan Leković i Stanko Radovanović posetili su škole u kojima će ovaj program biti realizovan.

Zvezdarske škole pored članova Veća, posetio je i dr Aleksandar Janković sa Fakulteta za sport i fizičku kulturu, koji u ime Ministarstva za omladinu i sport predvodi realizaciju projekta. U razgovoru sa direktorima škola definisano je  šta je još potrebno da se uradi da bi se od 1. septembra realizacija ovih programa odvijala nesmetano. Ovom prilikom je i definisano da će do 31.8.2021. škole dobiti svu neophodnu opremu i rekvizite za realizaciju programa.

Predstavnici Opštine Zvezdara zahvalili su na podršci u realizaciji programa Ministarstvu omladine i sporta i Sekretarijatu za sport i omladinu grada Beograda i istakli da su se direktori škola dodatno angažovali kako bi ovaj značajan program, kojim učenici najmlađih razreda dobijaju priliku da se dodatno besplatno bave sportom, bio uspešno realizovan od 1. septembra.

U okviru projektnih aktivnosti učenici će imati priliku da pohađaju sport koji se realizuje u njihovoj školi ili u nekoj drugoj školi na Zvezdari. Ovaj projekat će biti realizovan tokom školske 2021/2022. godine, od septembra do juna. U osnovnim školama će 2 puta nedeljno, u trajanju od 45 minuta, biti realizovane sportske aktivnosti u košarci, odbojci, fudbalu, rukometu, plesu, borenju, atletici i gimnastici, a nastavnici fizičkog vaspitanja iz škola će prisustvovati časovima.

 

osnovne škole besplatan sport

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik