Akademija Oxford

Četvrtog dana manifestacije 10. Dani seniora na Zvezdari, na Sceni Kult, publika svih generacija, prisustvovala je javnom čitanju citata iz knjige „Starenje bez autocenzure“...

Javno Čitanje Knjige „Starenje bez Autocenzure“ na Zvezdari

Četvrtog dana manifestacije 10. Dani seniora na Zvezdari, na Sceni Kult, publika svih generacija, prisustvovala je javnom čitanju citata iz knjige „Starenje bez autocenzure“ autora  Radmile Pecija Urošević. Milena Isailović, pesnikinja i profesor književnosti, autorka programa, rekla je da je knjiga namenjena svim generacijama, kao i da su njene poruke stvar ličnog izbora svakog od nas, izazova ili straha, na putu da nam bude bolje.

Radmila Pecija Urošević, autorka knjige, naglasila je da bi danas, nakon dve godine pošto je knjiga napisana, istoj promenila naziv u „Život bez autocenzure“ budući da je reč o istim pojmovima i da autocenzure i cenzure prave štetu i osujećuju istovremeno i naš svakodnevni život i naše starenje na isti način.

Tekst su čitali Una Vignjević,maturant 7.beogradske gimnazije i dva Petra- Racić i Milunović, mladi glumci Dramskog studija Pan teatra i brucoši na studijama glume Akademije savremene umetnosti. U muzičkom delu programa učestvovali su mladi umetnici na flauti, Lena i Maša Oršolić i Mihajlo Jović. učenici OMŠ „Vladimir Đorđević”, u klasi profesora Aleksandra Burkerta.

PO završetku programa, učesnici i gosti su dobili na poklon po jedan primerak knjige „Starenje bez autocenzure“.

Svi sadržaji u okviru Dana seniora na Zvezdari deo su ovogodišnjeg Programa „Dana evropske baštine“ i realizuju se u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama.

Pokrovitelj manifestacija je Gradska opština Zvezdara a prijatelji „Dana seniora“ su: Biblioteka „Vuk Karadžić“, Teatar „Vuk” i Beogradska akademija poslovnih i umetničkih strukovnih studija.

Deseti Dani seniora na Zvezdari završavaju se u petak 1.oktobra, druženjem i virtuelnim putovanjem „Moj pozdrav iz Kine“,  koji traju od 12 do13  časova u Maloj sali Mesne zajednice „Lipov lad“, Bulevar kralja Aleksandra 298.

Na putovanje u daleku Kinu vodi nas seniorka Branka Ribar Brajić.

Za sve učesnike programa organizator je pripremio prigodne poklone.

 

javno čitanje knjige starenje bez autocenzure

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik