Akademija Oxford

Udruženje Koordinacija udruženja izbeglih i raseljenih u Republici Srbiji organizovalo je promociju romana Lidije Žarić „Sužanj”, koja je održana u Opštini Zvezdara.

Održana Prezentacija Knjige „Sužanj“ Autorke Lidije Žarić

Događaj je finansijski podržan od strane GO Zvezdara kroz projekat „Dobojski dani na Zvezdari“. Pored ostalih, prezentaciji su prisustvovali i gosti iz Republike Srpske.

U ime Gradske opštine Zvezdara prisutne je pozdravio predsednik opštine Vladan Jeremić.

U ime udruženja Koordinacija Jovan Čakarević je rekao da Udruženje zastupa interese IRL populacije i da je aktivno na celoj teritoriji Beograda, prepoznatljivo na socio-humanitarnom planu, radu na očuvanju kulture Srba koji su izbegli u Srbiju tokom devedesetih i naročito po radu na očuvanju kulture sećanja na stradanja Srba u prošlom veku, a da je poslednjih godina rad Udruženja proširen i na Republiku Srpsku.

Pored  autorke romana Lidije Žarić, direktorke Centra za kulturu grada Doboja, prezentaciji su prisustvovali i njeni saradnici iz Doboja i gosti: glumica Nina Grahovac , direktorka  Narodne biblioteke  Doboj, izdavač i recenzentkinja dr Slavica Gostimirović, profesorka srpskog jezika i književnosti , moderatorka Milanka Stamenić, profesorka harmonike, LJubica Timanović, pesnikinja Rada Janjušić, fotograf Nikola Grčka.

Događaju su prisustvovali predsednik Idruženja „Zavičaj” i odbornik u Skupštini GO Zvezdara Nenad Abramović i protojerej stavrofor Slobodan Aksentić iz crkve Pokrova presvete Bogorodice.

Udruženje Koordinacija organizovanjem ovog događaja i svojim drugim aktivnostima želi da jača veze među Srbima u regionu, kao i veze između Srbije i Srpske.

 

održana prezentacija knjige sužanj autorka lidija žarić

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik