Akademija Oxford

Manifestacija „Letnji pozorišni dani na Olimpu“ počela je u amfiteatru Sportskog centra „Olimp-Zvezdara“u organizaciji Gradske opštine Zvezdara.

Otvoreni „Letnji Pozorišni Dani na Olimpu“

Tribine amfiteatra u Olimpu su bile ispunjene mališanima koji su u pratnji roditelja, baka i deka došli da pogledaju prvu od sedam predstava koje će biti odigrane pod otvorenim nebom u periodu od 23. do 29. Avgusta. Smotra je otvorena predstavom „Pipi duga čarapa u Kvizioneru“ pozorišta Pan teatar.

Otvarajući manifestaciju zamenik predsednika GO Zvezdara Dragana Đurić rekla je da se „Letnji pozorišni dani na Olimpu“ tradicionalno održavaju poslednje nedelje avgusta. Ona je istakla da Gradska opština Zvezdara već trinestu godinu zaredom organizuje ovaj kulturni događaj sa željom da mali Zvezdarci u najranijem uzrastu shvate značaj pozorišta i zavole daske koje život znače.

„Nadamo se da ćemo kroz ovu manifestaciju probuditi kod najmlađih ljubav prema pozorištu i kulturi jer je život uz kulturu i lakši i lepši.

Mi u Gradskoj opštini Zvezdara se trudimo da sve što radimo bude usmereno na dobrobit najmlađih, budućih generacija jer nam je dečiji osmeh i zadovoljstvo najbitniji i najviše nas ispunjava.
Želela bih ovom prilikom i da obradujem đake prvake kao i njihove mame, tate, bake i deke jer smo odlučili da ih darujemo na početku škole. Naime, 1600 prvaka će na poklon dobiti ranac za početak uspešnog školovanja“, rekla je Dragana Đurić.

Tokom održavanja manifestacije vodi se računa o epidemiološkim merama zbog virusa Korona tako da je i broj posetilaca ograničen.Na večerašnjem repertoaru biće predstava „Lav i miš“ pozorišta Ars Longa dok sutra uveče glumci Pan teatra izvode „ Avanture aše i Mede“.

 

otvoreni dani letnji pozorišni dani olimp

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik