Akademija Oxford

Nakon 16 meseci volonteri/ke Volonterskog servisa Zvezdare okupili su se kako bi razmenili iskustvo u volontiranju tokom jula meseca, ali i proteklih meseci u uslovima pandemije.

Održana Mesečna Supervizija u Volonterskom Servisu Zvezdare

Sastanku u Servisu su prisustvovale Gordana Mišev, članica Opštinskog veća i Tima za volontersku podršku građanima Zvezdare, sa saradnicom Sašom Grujić. Mišev je pozdravljajući volonterke/e izrazila duboku zahvalnost na humanosti koju pokazuju punih deset godina na Zvezdari. Ona je naglasila da volontiranje ima mnogo veću perspektivu u odnosu na prisutnost u beogradskim opštinama i obećala da će nastojati da razvije programe volontiranja na teritoriji Beograda kao aktivnosti koje će sigurno unaprediti svakodnevni život svih sugrađana. Gordani Mišev i Saši Grujić volonteri su uručili prigodne poklone nastale na kreativnim radionicama u Servisu

Upitani šta je njihov osnovn utisak u volontiranju u proteklom „korona“ periodu rekli su da su strah, neizvesnost, izolacija, mere zabrane druženja samo neki od navedenih utisaka. Volonteri su rekli da su im nedostajala druženja u Volonterskom servisu i interakcija koju može da pruži samo neposredni kontakt sa ljudima. Kovid vreme je potvrdilo vrednost razgovora na koji često u dnevnoj rutini zaboravljamo, posebno sa našim starijim roditeljima, rođacima, poznanicima.

Tokom pandemije Volonterski servis Zvezdare je imao dodatni problem, budući da je svaki treći volonter penzioner i da su stariji od 65 godina imali zabranu kretanja. Uprkos tome, ni jedan korisnik u kućnim uslovima, i ni jedan korisnik nije bio ostavljen, jer su ih „preuzimali“ drugi volonteri i obilazili ih dok je na snazi bila zabrana kretanja seniora.

Superviziji je prisustvovao i Miloš Petrović, član Tima za volontersku podršku građanima Zvezdare, a sastanak je vodila Radmila Urošević, koordinator Volonterskog servisa Zvezdare.

Nakon radnog dela, supervizija je protekla u druženju.

 

mesečna supervizija volonterski centar

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik