Akademija Oxford

U prostorijama Volonterskog servisa Zvezdare u petak 30.jula od 12 do 13,30 časova održaće se edukacija i radionica na temu „Seniori i slobodno vreme“.

Edukacija u Volonterskom Servisu na Temu „Seniori i Slobodno Vreme“

Radionica je namenjena starijoj i srednjoj generaciji, volonterima i neformalnim pomagačima sa ciljem da unapređenjem kvaliteta slobodnog vremena, razvijanjem inetresovanja, hobija, veština i ličnih veština starije generacije žive humaniji i dostojanstveniji život.

Ova tema se našla na listi potrebnih imajući u vidu socijalnu isključenost, pasivne obrasce ponašanja pojedinaca kad se penzionišu, odsustvo ličnih ciljeva i motivacije kao i niska očekivanja pojedinaca od penzionerskih dana. Živeći poslednjih meseci u uslovima pandemije, problem neaktivnosti i nezainteresovanosti za aktivnosti koje mobilišu mentalne i fizičke kapacitete seniora, problem kvalitetnog slobodnog vremena se pokazao posebno važnim i aktuelnim.

Šta jeste a šta nije slobodno vreme seniora? Kako možemo svoje slobodno vreme da učinimo kvalitetnijim, kreativnijim i interesantnijim a da nove aktivnosti i stil života ne bude veliki ili nikakav izdatak za kućni budžet? Zašto je slobodno vreme dobra prevencija usamljenosti, depresije i demencije? Odgovore na ova i druga pitanja na ovoj interaktivnoj radionici u Volonterskom servisu zainteresovanim sugrađanima daće Radmila Urošević, sociolog i socioterapeut.

Ulaz je slobodan, ali ograničen zbog predviđenog broja (14) prisutnih. Zainetresovani sugrađani se mogu prijaviti na broj telefona kancelarije Servisa u četvrtak od 9 do 13 časova.

Edukacija/radionica se realizuje u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama.

 

volonterski servis edukacija seniori i slobodno vreme

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik