Akademija Oxford

Druga radionica u okviru ciklusa „Škola kreativnog krojenja i šivenja“ održana je u Volonterskom servisu Zvezdare.

Održana Nova Radionica u Volonterskom Servisu Zvezdare

Ovaj susret je bio posvećen uzimanju mera, određivanju veličine kroja i kopiranju sa krojnog lista kao važnim segmentima krojenja.

U veoma živoj i inspirativnoj atmosferi, voditeljka radionica Aleksandra Bečei, slikarka i „kreativna švalja“, je učesnicima objašnjavala i demonstrirala, a zatim nadgledala njihovo isprobavanje i vežbanje i davala odgovore na brojna pitanja. Svi učesnici su dobili skripta – mali priručnik sa fotografijama i korisnim savetima, uputstvima i instrukcijama vezanim za sadržaj današnje teme.

Zbog povećanja broja učesnika, radionici se pridružila i Gordana Pavlović, iskusna realizatorka kreativnih radionica i dugogodišnja volonterka Volonterskog servisa Zvezdare.

Sa istom radoznalošću i entuzijazmom male „radne zadatke“ su obavljale i učesnice kojima je ovo prvi susret sa krojenjem i šivenjem, kao i one koje već znaju da koriste mašinu za šivenje. Danas se razgovaralo i o konkretnim planovima – ko želi da sašije suknju, ko torbu, ko pantalone, koje materijale će koristiti…

Školu kreativnog krojenja i šivenja podržala je i Kancelarija OEBS-a u Srbiji donacijom jedne portabl šivaće mašine i dva leptir stola za rad, a neophodan materijal ra rad je obezbedila Opština Zvezdara. Kao i obično, sve što budu napravili tokom obuke, učesnici će moći da zadrže kao uspomenu i poklon Volonterskog servisa Zvezdare.

Radionice su besplatne za sve učesnike, a ukoliko bude interesovanja, obuka će biti produžena i tokom septembra sa željom da buduće „kreativne krojačice“ razviju i usavrše svoje veštine i budu što samostalnije.

Radionice se održavaju u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama.

Sledeća radionica biće održana u četvrtak, 19.8 od 11 sati, a zainteresovani se o slobodnim mestima mogu informisati na broj telefona Servisa 011/286-4426 svakog utorka i četvrtka od 9 do 14 sati.

 

volonterski servis održana radionica

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik