Akademija Oxford

Drugog dana manifestacije „Dani seniora na Zvezdari“ u utorak, 28.septembra pod nazivom „Dan Gerontološkog društva Srbije“...

Na „Danima Seniora na Zvezdari” Predstavljen Rad Gerontološkog Društva

Drugog dana manifestacije „Dani seniora na Zvezdari“  u utorak, 28.septembra pod nazivom „Dan Gerontološkog društva Srbije“ predstavnici Geronotološkog društva, dr Irena DŽeletović Milošević i prof Natalija Perišić su u Opštini Zvezdara predstavile aktivnosti GDS predstavnicima  udruženja građana čije su aktivnosti fokusirane na probleme i potrebe starije generacije, ali i samim seniorima.

Pozdravljajući prisutne u ime Opštine, Radmila Urošević je rekla da je važno informisanje predstavnika civilnog sektora sa sadržajem rada i programima Gerontološkog društva, međusobno upoznavanje i razmena ideja, znanja i iskustva.

Predstavljajući rad Gerontološkog društva Srbije, dr DŽeletović Milošević je istakla da se upravo gerontološka misao i praksa u Srbiji vezuje za osnivanje i rad Gerontološkog društva Srbije (GDS)  1973,g. i to na inicijativu Instituta za socijalnu politiku. Od svog nastanka GDS se bavi naučno istraživačkim radom vezanim za stariju populaciju i za starenje, kao i sistematizovanjem dobijenih rezultata, neprestano doprinoseći svojim lobiranjem i zagovaranjem u donošenju odgovarajućih zakona i propisa i strateških dokumenata.

Prof dr Natalija Perišić, profesor na Fakultetu političkih nauka, naglasila je dragocenu saradnju Gerontološkog društva sa civilnim sektorom, neophodne interakcije sa svim partnerima koji se bave starijima i njihovim problemima. Ona je upozorila koliko je u svakodnevnom životu i stručnom radu sa seniorima važna kvalitetna komunikacija i razumevanje njihovih potreba i mogućnosti..

Predstavnici udruženja koja realizuju kreativne aktivnosti u koje uključuju seniore i sugrađanke srednjih godina, istakli su da im je jasno koliko su ove aktivnosti korisne i lekovite, jer i im sami kažu da bi voleli da radionice traju duže i da im je važno druženje koje ostvare na njima.

Zaključak Dana Gerontološkog društva Srbije je da je ova organizacija otvorena za ideje i saradnju sa civilnim sektorom, edukacije na najrazličitije teme koje doprinose kvalitetnijem i humanijem životu. Za zainteresovane pojedince i udruženja kontakt je: gerontoloskodrustvosrbije@gmail.com. Na kraju skupa za sve učesnike obezbeđen je koristan info materijal i pokloni- unikatne antikovid maske.

Trećeg dana manifestacije, u sredu, 29.septembra u terminu 12,00-13,00  časova u holu u amfiteatru  Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija, Kraljice Marije 73 zakazana je realizacija radionice „Bašta u saksiji“.

Pokrovitelj manifestacija je Gradska opština Zvezdara a Prijatelji „Dana seniora“ su: Biblioteka „Vuk Karadžić“, Teatar „Vuk“ i Beogradska akademija poslovnih i umetničkih strukovnih studija.

 

dani seniora zvezdara gerantološko društvo

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik