Akademija Oxford

Hrabrim Čukaričanima Milanu Jankoviću i Bojanu Ivkoviću, koji su nedavno iz požara spasili tročlanu porodicu komšija u zgradi u Brdovitoj ulici

Priznanja Opštine Čukarica za Hrabre Čukaričane

Hrabrim Čukaričanima Milanu Jankoviću i Bojanu Ivkoviću, koji su nedavno iz požara spasili tročlanu porodicu komšija u zgradi u Brdovitoj ulici, predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić uručio je plakete i zahvalnice Opštine.

„Milanova i Bojanova plemenitost i požrtvovanost sačuvale su živote njihovih komšija, a mi kao opština smo se potrudili da pokažemo da su humanost i čovekoljublje vrline koje visoko cenimo“, ovim rečima i sa neskrivenim ponosom predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić zahvalio se hrabrim i plemenitim Čukaričanima na nesebičnom i požrtvovanom činu.

U ovoj izuzetno teškoj akciji spašavanja, učestvovali su i pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Košutnjak na čelu sa Nebojšom Stojkovićem i policajac PS Čukarica Vojkan Trdenić, kojima su takođe uručene zahvalnice Opštine.

Svečanom prijemu prisustvovali su i zamenik predsednika Opštine Branislav Ćelić, predsednica Skupštine Lidija Jovanović i načelnik PS Čukarica Nenad Lukić.

„Velika mi je čast da u ime opštine, i u ime naših sugrađana, imam priliku da čestitam i zahvalim hrabrim Čukaričanima, koji su ne mareći za svoj život, uprkos opasnosti od požara koji je buktao u zgradi u kojoj stanuju, pokazali herojsku neustrašivost“, rekao je predsednik na prijemu i podsetio na sam podvig.

Naime, u noći kada je izbio požar u Brdovitoj ulici na Banovom brdu, Milan Janković i Bojan Ivković su bez oklevanja pritrčali u pomoć svojim komšijama, rizikujući tako sopstvene živote.

“Izražavam svoje najdublje poštovanje ovim mladim ljudima za njihov nesebičan i plemenit podvig kojim su pokazali ljudskost, komšijsku solidarnost, ali i odgovornost prema zajednici“, rekao je predsednik Srđan Kolarić.

Kolika je njihova zasluga, dovoljno govore reči njihove komšinice Svetlane Šaponjić, koja nam se obratila sledećim rečima:

“U tim trenucima ispunjenim strahom i neizvesnošću većina evakuisanih stanara je bila ispred zgrade čekajući policiju i vatrogasce. Ali ne svi! Ne i Bojan Ivković i Milan Janković. Dva hrabra momka su, rizikujući svoje živote, kroz nezamisliv dim i neizvesnost išli spašavajući porodicu koja je bila zarobljena u stanu izvora požara. Uspeli su nadljudskom hrabrošću i pribranošću, ulazeći i preko terasa i krova, da evakuišu i na bezbedno smeste celu porodicu. Slobodno mogu reći da ostajemo celokupna srećna zajednica stanara samo i isključivo zahvaljujući zasluzi ova dva hrabra momka.”

Iako skromni, i bez želje da se o njima i njihovom podvigu posebno priča, Milan Janković i Bojan Ivković, sa radošću i zahvalnošću su primili poziv predsenika, ne znajući za pohvale svojih komšija, koji su pisali opštini.

Oni su se zahvalili opštini i predsedniku na pažnji koja im je ukazana i istakli da im je najvažnije da su njihove komšije dobro i da se oporavljaju. Posebno su iskoristili priliku da se za efikasnost i hrabrost zahvale i pripadnicimia vatrogasne brigade i policajcima, složnim komšijama, kao i doktorki Radi Radojević sa KC Banjica i lekarima na VMA, koji su bili uz njih posle požara, kada je po obojicu postojala opasnost od posledica udisanja gasova i dima.


hrabri ljudi priznanja

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik