Akademija Oxford

U Kulturnom centru „Čukarica“ održan je muzičko-scenski program „Niko kao moj Beograd“, na kome su dodeljene nagrade najboljim fotografijama pristiglim na istoimenom foto-konkursu.

 Gradonačelnik Radojičić Uručio Prvu Nagradu za Najbolju Fotografiju na Konkursu „Niko kao moj Beograd”

Događaju su prisustvovali gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić, predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, direktor KC „Čukarica“ Miodrag Rakočević, kao i brojni gosti iz kulturno-umetničkog života Beograda i Čukarice.

Radojičić je istakao da je na konkurs pristiglo 237 fotografija od 35 autora, te da je stručni žiri izabrao najbolje.

„Ovakvim konkursima i projektima afirmišemo ovu umetnost koja nije rezervisana isključivo za „školovane umetnike”, već za sve građane. Na taj način promovišemo ideju i ohrabrujemo sve Beograđane da se osmele i pokažu svoja umetnička dela, iako iza njih ne stoji diploma nekog umetničkog fakulteta. Ovakve akcije su spontane i iskrene, a pružaju uvid u svakodnevni pogled na grad iz ugla građana. To je posebna dimenzija Beograda, jer je naš grad predivan u svakom pogledu, a naročito u trenucima kada umetničko oko prepozna situaciju ili predeo“, rekao je Radojičić.

On je naglasio da mu je posebno drago da je čitava ceremonija protekla u spontanom i iskrenom tonu, što, kako je rekao, ovakve događaje čini posebno lepim.

„Zahvaljujem predsedniku opštine Čukarica i direktoru KC „Čukarica” na ovoj inicijativi i sprovođenju ideje u delo. Ovo je jedna od mnogih manifestacija koje su započete u okviru „Dana Beograda” tokom kojih smo imali zaista velike događaje sa puno učesnika, ali i male lokalne akcije koje su pokrenule opštine i njihove institucije. Na taj način svi dajemo doprinos da živimo i doživljavamo umetnost na humaniji način. Umetnost i kultura nas zbližavaju i čine boljim“, dodao je Radojičić.

Gradonačelnik je Tijani Luburi, autorki pobedničke fotografije, uručio prvu nagradu, dok je drugu nagradu autoru Milanu Radoviću uručio predsednik GO Čukarica Srđan Kolarić.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić je rekao da Čukarica prepoznaje značaj kulture i zato svake godine održava veliki broj manifestacija.

„Ulaganje u kulturu je ulaganje u budućnost. Pored stalnih manifestacija, nastojimo da svake godine pokrenemo nove. Kulturni centar Čukarica, Galerija „73” i Galerija „Sanja” u Sremčici samo su neka od mesta gde Gradska opština Čukarica održava kulturne manifestacije. Pre tri godine osnovali smo i Pozorište „Teatar na Brdu” koje je veoma popularno. Trenutno radimo na rekonstrukciji zgrade iz 1840. godine u Žarkovu, u kojoj se svojevremeno nalazila stara škola, a gde će se u budućnosti nalaziti Muzej Čukarice i Žarkova”, rekao je Kolarić.


konkurs najbolja fotografija niko kao moj beograd prva nagrada

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik