Akademija Oxford

Danas su svi posetioci Ade Ciganlije imali mogućnost da se vakcinišu u mobilnom autobusu koji je bio lociran u blizini restorana “Jezero” i tribina.

Vakcinacija u Autobusu na Adi Ciganliji - Opština Čukarica

 Grad Beograd je u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje preuredio jedan gradski autobus u mobilni punkt za vakcinaciju, koji je opremljen potrebnom opremom za rad dve ekipe za vakcinaciju. Imunizacija se vršila vakcinom “Sinofarm”.

Obilasku autobusa za vakcinaciju prisustvovali su zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljeić, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

„Prema zvaničnom izveštaju Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu je, zaključno sa jučerašnjim danom, revakcinisano 494.534 lica što iznosi 35.5 odsto punoletne populacije“, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obilazeći autobus za vakcinaciju.

On je naglasio da najkasnije za vikend, odnosno u ponedeljak, očekuje da u našem gradu bude revakcinisano pola miliona ljudi.

„U Beogradu je vakcinisano 619.736 lica što iznosi 44.5 odsto punoletne populacije. U populaciji između 65 i 74 godine vakcinisano je 74.34 odsto ljudi“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, zaključno sa jučerašnjim danom, u Beogradu je dato 1.114. 270 doza vakcina. Vesić je poručio da je potrebno da se vakciniše još 76.596 osoba kako bismo vakcinisali 50 odsto punoletne populacije.

„Naš konačni cilj je da se 750.000 građanki i građana Beograda vakciniše“, rekao je Vesić.

Građani Beograda su primili najviše vakcina proizvođača Sinofarm i to 711.762 doza. Dato je 200.455 vakcine koje proizvodi kompanija Fajzer, 169.789 Sputnjik V i 60.867 vakcine proizvođača Astrazeneka. Prosečna starost vakcinisanih ljudi u Beogradu je 57,7 godina, od vakcinisanih 54 odsto su žene a 46 odsto muškarci.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić je istakao da sa ponosom može da kaže da je Čukarica druga beogradska opština po broju vakcinisanih građana, odmah iza Novog Beograda.

„Do sada je vakcinisano ukupno 64.667 Čukaričana. Kada govorimo u procentima, ukupno 44,04% stanovnika naše opštine je do sada imunizovano“, rekao je predsednik i podsetio da je pored stalnih punktova za imunizaciju protiv virusa COVID-19, na Čukaričkoj padini i u Kulturnom centru „Čukarica“, Gradska opština Čukarica u saradnji sa Domom zdravlja “Dr Simo Milošević” gledala da imunizaciju učini pristupačnijom i u prigradskim naseljima naše opštine.

„Priliku da se vakcinišu na mobilnim punktovima imali su stanovnici naselja Rušanj, Ostružnica, Velika Moštanica, Sremčica i Umka. Pored toga, mogućnost da se vakcinišu imali su i stanovnici neformalnih romskih naselja za koje smo organizovali vakcinaciju na punktu na Čukaričkoj padini. Mobilni tim Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“ nastaviće imunizaciju zainteresovanih građana naredne nedelje, te ćemo sledećeg četvrtka biti u Zdravstvenoj stanici u Sremčici“, poručio je Kolarić istakavši da je na mobilnim punktovima vakcinu primilo 1882 građana Čukarice.


vakcinacija ada ciganlija autobus vakcinacija

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik