Akademija Oxford

Povodom značajnog jubileja, 145 godina od osnivanja Crvenog krsta Srbije, organizacija Crvenog krsta Čukarica je u svojim prostorijama organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Akcijom Davalaštva Krvi na Čukarici Obeleženo 145 Godina od Osnivanja Crvenog Krsta Srbije

Višestrukim dobrovoljnim davaocima, posebno davaocima koji su  dragocenu tečnost dali čak 100 puta, uručene su zahvalnice i prigodni pokloni. Akciji su prisustvovali predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, predsednica Crvenog krsta Beograda dr Vesna Libek i sekretar Crvenog krsta Čukarice Zvezdan Bradić. Akcija je sprovedena uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera, uz učešće tima lekara i transfuziologa KBC „Zemun“.

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić uručio je zahvalnicu i prigodno priznanje stostrukom davaocu Milenku Čuroviću i tom prilikom zahvalio svim sugrađanima koji pokazuju veliku humanost i solidarnost odazivajući se i učestvujući u akcijama davalaštva krvi.

„Veoma sam ponosan na činjenicu da se Čukaričani uvek u velikom broju odazivaju akcijama dobrovoljnog davalaštva i uveren sam da će i ovaj put položiti ispit iz humanosti. Drago mi je da sam imao čast da uručim zahvalnice višestrukim davaocima, a posebno za stoto jubilarno davanje krvi, i u ime opštine Čukarica i svoje lično ime pokažem zahvalnost ovim velikim ljudima na iskazanoj plemenitosti i dobročinstvu“, rekao je predsednik GO Čukarica Srđan Kolarić i tom prilikom se zahvalio i  predsednici Crvenog krsta Beograda dr Vesni Libek i sekretaru Crvenog krsta Čukarice Zvezdanu Bradiću koji sa velikom predanošću i angažovanjem, uz podršku zaposlenih i volontera, organizuje brojne humanitarne akcije.

Predsednik je podsetio na zajedničke akcije i izuzetnu dugogodišnju saradnju i podršku Crvenog krsta opštini, kada je god bilo potrebno, i rekao da opština Čukarica sa istim entuzijazmom pomaže sve humanitarne akcije čiji je pokretač Crveni krst, od davalštva, preko Sabora čovekoljublja, akcije „Jedan paketić, mnogo ljubavi“ i mnogo drugih. Posebno je istakao saradnju tokom epidemije izazvane virusom COVID-19, koje je bila neprocenjiva za rad Volonterskog servisa, a nastavlja se svakodnevno i dalje tokom imunizacije građana.

Čestitkama višestukim davaocima pridružila se i dr Vesna Libek, kao i inicijator akcije Zvezdan Bradić, i sam višestruki davalac krvi.


obeležavanje akcija davanja krvi crveni krst srbije 145 godina od osnivanja dobrovoljno davalje krvi

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik