Akademija Oxford

U Beogradu je danas u ambulantama ruralnih delova beogradskih opština počela vakcinacija starijih sugrađana protiv virusa kovid19.

Počela Vakcinacija Protiv Kovida19 i u Ambulantama u Malom i Velikom Mokrom Lugu

Vakcinaciju je omogućio Grad Beograd, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije.

Vakcinacija je počela i na Zvezdari, pa su tim povodom predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić, sa saradnicima, i direktorka Doma zdravlja Zvezdara Dragana Trifunović Balanović, sa saradnicima, obišli punktove za vakcinaciju u ambulanti u Velikom Mokrom Lugu, ulica Nikole Grulovića 18, i zdravstvenu stanicu u Malom Mokrom Lugu, ulica Bosanska 29.

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić je rekao da se ova akcija, koja je trenutno najvažnija za Opštinu, na Zvezdari realizuje zahvaljujući Gradu Beogradu i Ministarstvu zdravlja na dva punkta radnim danima od 10 do 15 sati i da je zadovoljan odzivom stanovnika Malog i Velikog Mokrog Luga koji su prvog dana došli na ove punktove da se vakcinišu.

„Saradnja Opštine i Doma zdravlja Zvezdara je odlična, a kada je u pitanju imunizacija stanovništvna Zvezdare Opština od početka vakcinacije pruža logističku podršku, pa se preko njenog Kol centra najstariji sugrađani prijavljuju za vakcinaciju, u akciju su uključeni zvezdarski volonteri, a Opština pruža i pomoć ekipama Doma zdravlja Zvezdara pri vakcinaciji slabo pokretnih osoba koje vakcine primaju na kućnoj adresi. Zbog što većeg odziva starijih sugrađana važno je da se oni u što većem broju vakcinišu u ambulantama na teritoriji na kojoj žive, a Opština Zvezdara, kao odgovorna opština, puno pažnje poklanja imunizaciji svoga stanovništva protiv kovida 19. Više od 20.000 stanovnika opštine je do sada vakcinisano, u saradnji sa Domom zdravlja Zvezdara, a ova akcija Grada Beograda i Ministarstva zdravlja će omogućiti da broj vakcinisanih uskoro bude znatno veći i da se što pre vratimo načinu života pre pandemije.”- rekao je Vladan Jeremić i pozvao žitelje Velikog i Malog Mokrog Luga da se vakcinišu u ambulantama na teritoriji svojih mesnih zajednica.


mali mokri lug veliki mokri lug covid19 kovid ambulanta vakcinacija

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik