Akademija Oxford

U autobusu za vakcinaciju, mobilnom punktu u Velikom Mokrom Lugu prvu dozu Sinofarmove vakcine dobilo je 115 žitelja ovog zvezdarskog naselja.

Veliki Odziv za Vakcinaciju u Velikom Mokrom Lugu

Ovaj vakcinalni punkt obišli su predsednik i zamenik GO Zvezdara Vladan Jeremić i Dragana Đurić, čan Veća Aleksandar Đuričić, opštinski odbornik Dušan Jovanović, epidemiolog i član Kriznog štaba dr.Predrag Kon i gradski odbornik Nebojša Mladenović.

Jeremić je ovom prilikom rekao da je ovo šesti mobilni punkt za vakcinaciju na Zvezdari a sve da bi učinili vakcinu dostupnijom većem broju građana jer smo svesni da bez imunizacije nema rešenja ove situacije koja nas opterećuje već godinu dana. On je dodao da postoji razlog za optimizam jer pada broj zaraženih što je rezultat izuzetno dobro organizovane vakcinacije. Jeremić je istakao  da je Zvezdara je jedna od najuspešnijih opština u ukupnom procentu vakcinisanog punoletnog stanovništva.

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr.Predrag Kon rekao je da mobilni punkt simbolizuje poziv Srbije da se vakcinišu mladi koji već od 16 godina mogu da dobiju vakcinu. On je naglasio da je ovo patriotska dužnost i društvena odgovornost svih građana čime stvaramo barijeru za budućnost.

Sledeće nedelje biće ponovo otvoren mobilni punkt u SC Olimp gde će biti revakcinisani oni građani koji su se vakcinisali pre tri nedelje ali postoji mogućnost primanja prve doze za one sugrađane koji se do sada nisu vakcinisali. U planu je da se mobilni punkt za vakcinaciju postavi i u Beo shopping centru.


veliki mokri lug vakcinacija

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik