Akademija Oxford

Dodelom nagrada i priznanja najuspešnijim učesnicima, završena je ovogodišnja manifestacija „Proleće na Čukarici“ za izbor najlepše uređene zelene površine na teritoriji opštine Čukarica.

Dodeljene Nagrade za Najlepše Uređene Zelene Površine

Tradicionalnu manifestaciju svake godine organizuje opština Čukarica, a održava se u okviru akcije „Za zeleniji Beograd“, koju organizuje JKP „Zelenilo-Beograd“.

Posle prošlogodišnje pauze, zbog epidemiološke situacije, takmičenje je ove godine održano od 17. maja do 17. juna i izabrani su najbolji u šest kategorija: najlepša zelena površina oko stambene zgrade, najlepši balkon, najlepša zelena površina ispred poslovnih objekata, najlepše školsko dvorište, najleše zelenilo oko predškolske ustanove, najlepše uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta i najlepša okućnica.

Nagrade dobitnicima uručio je predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić. Pored priznanja opštine, nagrađeni su dobili i vrednosne vaučere za kupovinu baštenskog alata i zelenila, koje su obezbedili opština Čukarica i „Urban garden“ iz Ostružnice. Dodeli nagrada prisustvovao je predsednik komisije i član Opštinskog veća Čedomir Sovtić.

Čestitajući pobednicima predsednik Srđan Kolarić je izrazio zadovoljstvo da otvori jednu od najlepših i najdugovečnijih manifestacija koja se organizuje na našoj opštini.

„Čukarica je poznata kao opština sa najviše zelenila, čime se zaista dičimo, ali i trudimo da zajedno taj epitet i održimo. Zato su takmičari naše akcije „Proleće na Čukarici“ i akcije „Za zeleniji Beograd“ koju je pokrenulo JKP „Zelenilo-Beograd“ tradicionalano među najuspešnijim, pa očekujemo da će i ove godine naši predstavnici biti među nagrađenim na gradskom takmičenju. Veliko je zadovoljstvo što se iz godine u godinu akcija širi i što sve češće nailazimao na nove zelene oaze, ali i što se naši poznati učesnici uvek trude da dodaju nešto novo i napreduju. Drago nam je i što i škole i vrtići zajedno sa  mališanima brinu o svojim zelenim površinama i uče najmlađe da čuvaju svoju okolinu“, rekao je predsednik i zahvalio se učesnicima na trudu i posvećenosti i poželeo uspeh na gradskom takmičenju.
 
NAJLEPŠA OKUĆNICA

III mesto:

Snežana Đurić, Siniše Nemanjića 4, Sremčica

II mesto:

Mirjana Ćamilović, Požeška 42, Banovo Brdo

I mesto:

Svetlana Stošić, Žiže Markovića 6, Rušanj

 

Kategorija:

 NAJLEPŠI ZELENI PROSTOR STAMBENIH BLOKOVA

III mesto:

Skupština stanara zgrade –Lipar 24-51,, Cerak

II mesto:

Skupština stanara zgrade - ul. Lazarevački drum 6d,Čukarička padina

I mesto:

Skupština stanara zgrade - ul. Cerski venac,13, Cerak vinogradi

 

Kategorija:
NAJLEPŠI BALKON

III mesto:

Oliveri Tomić, Ada Ciganlija 71

II mesto:

Rastislavu Marjanoviću, Milana Jovanovića 10

 I mesto:

Mirjani Ilić, Vlade Bjelića 12, Rupčine

 
DVORIŠTA DEČIJIH VRTIĆA

U konkurenciji je bio 21 objekat dečijih ustanova.

Priznanja su dobili:

III mesto

Dečiji vrtić „Košuta"

II mesto

Dečiji vrtić „ Sveti Sava“

I mesto

Dečiji vrtić "Gorica“– Sremčica

 

Kategorija:

ŠKOLSKA DVORIŠTA

U konkurenciji su bile 23 škole. Nagrade i priznanja su dobili:

Specijalna priznanja

Tehnička škola „Železnik“, škola „Ujedinjene nacije“, Muzička škola „Lisinski“, koji su prethodih godina bili nosioci najviših priznanja i u opštini i na gradskom takmičenju i postigli i održalai izuzetne rezultate, pa ih specijalnim priznanjem za stalan napredak i kontinuitet nagrađujemo.

III mesto

OŠ „Dositej Obradović“, Umka

II mesto

Osnovna škola „Aca Milosavljević“ - Rušanj.

I mesto

OŠ „Karađorđe“, Ostružnica


dodeljene nagrade najlepše uređene zelene površine

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik