Akademija Oxford

Uz radost i običaje Badnjeg dana, u nešto manjem krugu okupljenih nego prethodnih godina, unešen je badnjak u zgradu opštine Čukarica.

Obeležen Badnji dan u Opštini Čukarica

Badnjak su uneli predsednik opštine Srđan Kolarić i zamenik predsednika Branislav Ćelić, uz činodejstvovanje sveštenstva Hrama Svetog Đorđa.

Unošenju badnjaka i tradiciji obeležavanja Badnjeg dana, ove godine prisustvovali su i predsednica Skupštine, pomoćnici predsednika i članovi Veća. Badnjak je osveštao i prigodnom besedom sve prisutne pozdravio otac Dragan Vidović, podsetivši da je mir u duši najveće blagostanje, te da sve što činimo, činimo na slavu Božiju, trudeći se da pomažemo i brinemo jedni o drugima.

Zahvalivši se na toploj besedi, predsednik je svim sugrađanima i prisutnima čestitao Badnji dan i Božić.

"Drago mi je da i ove godine imamo priliku da se okupimo i zajedno proslavimo Badnji dan u našoj opštini, sa nadom da nas sledeće godine bude još više. Zahvalio bih se sveštenstvu Hrama Svetog Đorđa što su i ove godine sa nama da zajedno unesemo badnjak u naš dom i svim Čukaričanima i zaposlenima prenesemo najbolje želje uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića. Prethodna godina je bila specifična i teška za sve nas, ali u duhu praznika i radosti koju Božić donosi, poželeo bih svima nama da Nova 2021. bude mnogo srećnija i lepša", rekao je predsednik Srđan Kolarić poželevši svim sugrađanima da u krugu najbližih proslave Badnje veče i Božić i da nas dobra nada ovih praznika prati cele godine.

Na Badnje veče, nakon prazničnog bdenija koje je u Hramu Svetog Đorđa na Banovom brdu služio starešina Hrama protojerej stavrofor Časlav Marinković, predsednik je zajedno sa sugrađanima, kao i ranijih godina, prisustvovao paljenju badnjaka u porti Hrama.


obeležavanje badnji dan opština čukarica

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik