Akademija Oxford

Projekat za promociju i podsticaj dečije čitalačke kondicije „Čitalačka značka“, koji je pokrenuo Kulturni centar „Čukarica“ 2018. godine, predstavljen je prvacima Osnovne škole „Dositej Obradović“ na Umci, u ponedeljak, 2. novembra.

„Čitalačka značka“ predstavljena prvacima na Umci - Čukarica

Projekat je predstavila bibliotekarka i saradnica na projektu Maja Milićević.
- Važno je što ranije motivisati decu da se druže sa knjigom, treba im približiti zašto je to važno, dovesti ih u biblioteku – kaže bibliotekarka Maja. Ona je sa decom čitala pesme iz zbirke „Điha, điha“ - Jovana Jovanovića Zmaja, ne bi li im približila sam projekat ali i jedno od dela koje je u okviru programa predviđeno za njihov uzrast.

Prvaci su se vidno zainteresovali za program koji im je prestavljen. Sa bibliotekarkom su diskutovali o pročitanim pesmama, a onda i razgovarali o svojim omiljenim pričama i bajkama.

- Ja najviše volim one koje mi je pričala baka – izjavila je jedna Bojana. Dok jedan Uroš i Vukašin smatraju da su – „Tri praseta“ najbolja bajka svih vremena.

Družili su se sa bibliotekarkom i ilustrovali svoje omiljene priče.

- Treba da zavole knjigu, ona je njihov najbolji prijatelj – dodala je bibliotekarka Maja.

Osnovna škola na Umci učestvuje u ovom projektu od njegovog pokretanja. Učiteljica četvrog razreda, Jelena Tamindžić, koja od samog početka učestvuje u projektu, istakla je da je u prethodnoj godini teško bilo sprovesti program u vandrednim uslovima, ali da su ipak istrajali u nameri da deci približe knjigu. Milica Šojić


opština čukarica čukarica umka čitalačka značka prvaci

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik