Akademija Oxford

Nadvlačenje konopca, hodanje na štulama, obaranje ruku, preskakanje vijače samo su neke od igara u kojima su se juče oprobali učenici OŠ „Banović Strahinja“.

Podsećanje na Stare, Zaboravljene Dečije Igre na Čukarici

Igre su deo programa“Hajde da se sigramo“ koji je Kulturni centar „Čukarica“ realizovao uz veliku podršku Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i OŠ „Banović Strahinja“.

Program je osmislio profesor FSFV, Dušan Mitić. On je zajedno sa svojim studentima pomagao osnovcima da se oprobaju u ovim starim, pomalo zaboravljenim igrama, koje su nekada imale veliku ulogu u fizičkom razvoju i odrastanju mališana. Interesovanje je bilo veliko. Preko 120 učenika se nadmetalo u ovim tradicionalnim igrama, koje su njihovi roditelji, bake i deke često upražnjavali u svom detinjstvu. Ovaj interesantan događaj propratio je i Većnik za preduzetništvo i zapošljavanje, omladinu i sport GO Čukarica, Slaviša Šotra.

Za uspomenu na ovaj sportski dan, KC „Čukarica“ je svim učesnicima poklonio Bonton - pravila lepog ponašanja u ustanovama kulture i raspored časova.

„Hajde da se sigramo“ je program koji je KC „Čukarica“ organizovao u okviru projekta „Kulturologije za najmlađe“ koji se realizuje svake godine u oktobru mesecu, tokom Dečije nedelje. Ove godine akcenat je bio na fizičkoj kulturi, koja je preduslov za pravilan psihički i fizički rast i razvoj dece i mladih.


opština čukarica čukarica nadvlačenje konopca hodanje na štulama obaranje ruku preskakanje vijače oš banović strahinja

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik