Akademija Oxford

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, 1.oktobar, Međunarodni dan starijih osoba, Kulturni centar „Čukarica“ je obeležio druženjem sa polaznicima Univerziteta za treće doba u svom prostoru.

Polaznici Univerziteta za Treće Doba Obeležili Međunarodni dan Starijih Osoba na Čukarici

Tai či čuan, Studio crtanja i slikanja, Informatička obuka i Engleski jezik su programi namenjeni starijim licima i postoje u okviru Univerziteta za treće doba, od 2002. godine u KC „Čukarica“.

Ozbiljnost i sistemski rad , kao i saradnja sa Institutom za pedagogiju i andragogiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Društvom za obrazovanje odraslih, Humana S - om, i sa ostalim članicama mreže Univerziteta za treće doba doprineli su da programi za polaznike starije životne dobi postanu tradicionalni u ponudi Centra.

Univerzitet za treće doba nije usmeren samo na zadovoljenje obrazovnih potreba starijih, već je njegovo postojanje odgovor na brojne životne potrebe ove generacije i u velikoj meri doprinosi unapređenju kvaliteta života u celini. Naročito je kod starijih popularan tai či čuan, program vežbi koji se, za razliku od ostalih vrsta vežbanja, sastoji od zbira „fizičkih“ pokreta koji stimulišu cirkulaciju i bioenergiju tela, a pritom ne remete ritam srca i ne ubrzavaju disanje. Pokreti su lagani, fluidni, prirodni i kružni, sihronizovani sa disanjem, čime se postiže harmonija između uma i tela, kontrola nervnog sistema i pravilnog fukcionisanja celog organizma.

Prezentaciju svog rada polaznici ovih programa imaju na mnogim mestima u gradu kao što su : Galerija Doma vojske , Galerija „Ikar“ u Zemunu, Galerija „Teatar ’78“, „Galerija ’73“ i Galerija „Start ’06“ Kulturnog centra, kao i na manifestacijama: Prolećni i jesenji festival zdravlja, Akademska nedelja, Festival obrazovanja odraslih ...


opština čukarica čukarica univerzitet za treće doba međunarodni dan starijih osoba

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik