Akademija Oxford

Porodicama izbeglih i interno raseljenih lica koje žive na Čukarici dodeljeni su prehrambeni paketi, koje je obezbedio Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije u saradnji sa opštinom Čukarica.

Prehrambeni Paketi za Izbegla i Interno Raseljena Lica na Čukarici

U prostoru Crvenog krsta Čukarica, pakete sa osnovnim životnim namirnicama dobilo je 80 korisnika, a pomoć im je uručila članica Veća Stana Lukić. Ona je istakla da opština Čukarica, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice, sprovodi kontinuirane akcije pomoći porodicama izbeglih i interno raseljenih, kao i da se trudi se da uvek bude podrška i oslonac u ekonomskom osnaživanju izbeglih i interno raseljenih i obezbeđenju boljih uslova života. Stana Lukić je podsetila da je završen konkurs za dodelu paketa građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja izbeglih i interno raseljenih i da je ovu vrstu pomoći dobilo 25 porodica koje žive na Čukarici.

U toku je i konkurs za kupovinu stambenih kuća sa okućnicom za trajni smeštaj porodica intereno raseljenih, koji je raspisao Grad Beograd, a na ovaj način, stambeno će biti obezbeđeno osam porodica sa teritorije Grada.


izbegla lica opština čukarica čukarica raseljena lica prehrambeni paketi

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik