Akademija Oxford

I ove godine, Gradska opština Čukarica u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije RS obezbedila je jednokratnu pomoć u vidu građevinskog materijala izbeglim i interno raseljenim licima na teritoriji naše opštine, radi poboljšanja uslova stanovanja.

Pomoć u Kupovini Građevinskog Materijala Izbeglim i Interno Raseljenim Licima Koja Žive na Teritoriji GO Čukarica

Ova vrsta pomoći namenjena je za završetak započete gradnje ili za adaptaciju neuslovnih stambenih objekata u kojima ova lica žive sa svojim porodicama. Jednokratnu bespovratnu pomoć dobiće 12 porodica izbeglih lica u vrednosti od 5.500.000,00 dinara i 13 porodica interno raseljenih lica u vrednosti od 3.850.000,00 dinara, a ukupna vrednost pomoći iznosi 9.350.000,00 dinara.

Ugovore za pomoć u kupovini građevinskog materijala izbeglim i interno raseljenim licima uručio je predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić.

“Gradska opština Čukarica se zajedničkim snagama sa Komesarijatom trudi da pomogne onima kojima je neophodna pomoć u pronalaženju mogućnosti stanovanja, odnosno rešavanja stambenog pitanja. Želimo da omogućimo vašu integraciju u svim životnim sferama, tako da se osećate kao kod svoje kuće i da je ovde, na Čukarici, vaš dom. Građevinski materijal će, verovatno, mnogima od vas olakšati završetak izgradnje porodičnih domova, a ja vam želim da što pre završite svoje objekte i time obezbedite bolje uslove za život”, istakao je predsednik Kolarić poručivši da će do kraja godine za 25 najugroženijih porodica izbeglih i interno raseljenih lica biti obezbeđena i jednokratna i bespovratna pomoć u pojedinačnom novčanom iznosu od 15.000 dinara, kao i pomoć u ogrevnom drvetu za 20 porodica u pojedinačnom iznosu od 20.000 dinara po porodici.


građevinski materijal izbegla lica opština čukarica čukarica raseljena lica pomoć u kupovini

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik