Akademija Oxford

U okviru manifestacije Dani evropske baštine, u Galeriji `73 održava se izložba pod nazivom «Stari zanati – znanje, veština i tradicija», u okviru koje su u septembru mesecu održane kreativne radionice čiji su polaznici bili čukarički mališani uzrasta do 10 godina.

Šta Deca Znaju o Starim Zanatima: Kako se Pletu Korpe Čukarica

Imali su priliku da saznaju koji sve stari zanati postoje kod nas, šta se sve stvara u radionicama zanatlija, kao i o istoriji zanatsva kod nas. Pod budnim okom dizajnerke Marijane Rogošić, pravili su ukrasne pletene korpice, vešto pletući i ukrašavajući ih različitim materijalima, koristeći tehnike starih zanata.

„ Dani evropske baštine su prilika da se naši najmalđi sugrađani upoznaju sa našom bogatom kulturnom baštinom. Deca su pokazala ogromno interesovanje kada su stari zanati u pitanju, što svima nama daje nadu da kulturno nasleđe neće biti zaboravljeno , kao i mogućnost da neki od postojećih zanata budu možda i njihovo buduće zanimanje“, izjavila je direktorka Galerije `73 Mirela Pudar.

Radionice će se i dalje održavati svake subote u prostoru Galerije `73, a zahvađujući podršci GO Čukarica, svi programi su besplatni.


deca opština čukarica čukarica pletenje korpe stari zanati

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik