Akademija Oxford

U Hemijsko–prehrambeno tehnološkoj školi održana je radionica socijalne inkluzije u kojoj su učestvovala deca sa smetnjama u razvoju i učenici ove škole. Ova radionica je aktivnost koja se realizuje u okviru projekta socijalne inkluzije “Igramo zajedno! Učimo zajedno!“ Specijalne Olimpijade Srbije.

Radionica Socijalne Inkluzije na Čukarici

Projekat se realizuje kroz sportske aktivnosti i radionice u kojima se deca sa smetnjama u razvoju i deca iz redovne populacije upoznaju, druže i na taj način pomažu deci sa smetnjama da se bolje uključe u život lokalne zajednice.

Radionici su prisustvovali direktor Specijalne Olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević, član Veća Gradske opštine Čukarica Slaviša Šotra, direktorka Hemijsko–prehrambene tehnološke školi Nataša Parezanović i koordinator na projektu Anđelka Branković.

Direktor Specijalne Olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević je istakao da je ovo najveći projekat u Evropi koji finansira fondacija „Stavros Niarchos Foundation” koja je izabrala Srbiju, Rusiju i Grčku za učešće na projektu.

„Ušli smo u treću godinu realizacije projekta. Na ovoj radionici deca iz Hemijsko-prehrambeno tehnološke škole pomažu deci sa posebnim potrebama, čime pokazujemo da su naše škole odgovorne. Ovakve akcije su od društvenog značaja, te bih iskoristio priliku da se zahvalim opštini Čukarica što je imala razumevanja za sve akcije Specijalne Olimpijade Srbije koje su se do sada održale“, istakao je Stanojević.


opština čukarica čukarica socijalna inkluzija radionica

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik