Akademija Oxford

U okviru ciklusa koncerata „Ars Musicum“ u petak, 13. novembra 2020. g, u Galeriji `73 održan je koncert Das Dua, koji čine Mina Kovač Marković, sopran i Jelena Minić, klavir. U programu je učestvovao i Milan Stamenković, glumac.

Koncert Mine Kovač Marković i Jelene Minić u Galeriji 73 na Čukarici

Koncert je, zbog trenutne epidemiološke situacije i ograničenog broja posetilaca, putem lajv strima emitovan preko Fejsbuk strane Galerije `73.

Programi u Galeriji `73 će biti nastavljeni u izmenjenim okolnostima u kojima su se institucije kulture našle. To svakako neće biti razlog da se građanima i svim ljubiteljima kulture uskrati duhovnost i lepota koju umetnost pruža. Svesni okolnosti da je publika Galerije `73 kod kuće, odlučili smo da im ulepšamo dane koliko je to moguće i putem live sream-a na zvaničnoj stranici Galerije `73 gledaju koncerte i izložbe. Zahvaljujući vrednom kreativnom timu galerije postavljeni su digitalni resursi koji će onogućiti da umetnost živi, izjavila je Mirela Pudar direktorka Galerije `73.

Na programu su bile kompozicije Gustava Mahlera (1860-1911): Lieder und Gesänge aus der Jugendzeit – "Pesme iz mladosti" i Riharda Štrausa (1864-1949): Ophelia Lieder– "Ofelijine pesme".

Program „Ars Musicum“ posvećen je afirmaciji muzičkih talenata i svakog meseca se redovno održava u prostoru Galerije `73. Ulaz za sve koncerte je besplatan.

 


koncert opština čukarica čukarica galerija 73 mina kovač marković jelena minić

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar