Akademija Oxford

Počeli su radovi na uređenju odvojka ulice Rajka Ružića u Žarkovu, u dužini od 200 metara. Reč je o kompletnoj izgradnji ulice koja će biti od izuzetnog značaja za stanovnike ovog dela Žarkova.

Počela izgradnja dela ulice Rajka Ružića u Žarkovu na Čukarici

Naime, prve kuće izgrađene su pre više od devedeset godina, tako da su generacije u ulici stasavale bez asfaltnog puta.

Početak radova na izgradnji , obišli su predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić, predsednica Skupštine Lidija Jovanović i član Veća Čedomir Sovtić i tom prilikom razgovarali sa stanovnicima ulice.

„Vodeći računa o potrebama naših sugrađana, posebno onih koji već dugi niz godina nemaju adekvatan prilaz do svojih domova, počeli smo radove na izgradnji potpuno nove ulice u ovom delu Žarkova. Trenutno se radi iskop, a potom će uslediti i izgradnja kolovozne konstrukcije i asfaltiranje, te očekujemo, u zavisnosti od vremenskih prilika, da će ulica biti završena u naredne dve nedelje“, rekao je prilikom razgovra sa građanima predsednik Kolarić i dodao da je vrednost radova 2,5 miliona dinara.

„Prezadovoljni smo što su radovi počeli, jer konačno možemo da očekujemo da ćemo posle skoro pet generacija moći do kuća da stignemo asfaltnim putem, a ne kao dosada“; kaže jedan od stanara ovog dela Žarkova izražavajući zahvalnost opštini .

Pored ove ulice, trenutno su u toku i završni radovi na uređenju saobraćajnice Siniše Stankovića u u Žarkovu, gde se nakon kolovoza pristupilo sanaciji trotoara u delovima gde je to bilo potrebno.

Takođe, u planu je da uskoro počne i rekonstrukcija ulice Vladimira Dujića na Ceraku, kao i ulice Rada Drainca u Žarkovu.


opština čukarica čukarica žarkovo ulica rajka ružića izgradnja dela ulice

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik