Akademija Oxford

Stanovnici Liparske ulice u naselju Sremčica nisu krili zadovoljstvo što će nakon četiri decenije do njihovih kuća konačno stići asfalt.

Počeli radovi na izgradnji dela Liparske ulice

Poštujući predlog žitelja ovog dela Sremčice, Gradska opština Čukarica im je izašla u susret, te su danas počeli pripremni radovi na izgradnji ove ulice.

Radove su obišli pomoćnik predsednika GO Čukarica Nikola Aritonović i član Veća Čedomir Sovtić.

“Opština Čukarica svakodnevno osluškuje potrebe svojih sugrađana trudeći se da podržavanjem njihovih predloga i inicijativa i rešavanjem problema omogući kvalitetnije uslove za život. Zahvaljujući dobroj komunikaciji sa građanima, nakon završetka izgradnje Liparske ulice, stanovnici ovog dela Sremčice više neće biti prinuđeni da kruže, već će dobiti kraći put kojim su povezane Gorička ulica i Železnički put“, rekao je Nikola Aritonović.

Član Opštinskog veća Čedomir Sovtić istakao je da je Gradska opština Čukarica i ove godine izdvojila sredstva iz kapitalnog budžeta za uređenje nekategorisanih puteva.

„Početkom ove nedelje krenuli su radovi na zameni pohabanog sloja asfalta u Majdanpečkoj ulici na Banovom brdu. Nastavljamo istim intezitetom, kako u centralnom delu, tako i u rubnim delovima Čukarice. Umesto neuslovnog zemljanog puta, biće izgrađeno oko 200 metara Liparske ulice, što će građanima omogućiti adekvatan prilaz do svojih kuća“, poručio je Čedomir Sovtić dodajući da vrednost radova na izgradnji ove ulice iznosi oko 3,3 miliona dinara.

Po završetku radova u Liparskoj ulici, putari će se preseliti u odvojak Lukićeve ulice koji će nakon dugog niza godina biti kompletno saniran u dužini od oko 300 metara.


izgradnja dela ulice liparska ulica počeli radovi

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik