Akademija Oxford

Mašine su počele sa radovima na pripremi zemljišta za izgradnju fabrike za proizvodnju vakcina kineske državne kompanije ”Sinofarm”, u zemunskom naselju Soko Salaš...

Počeli Radovi na Izgradnji Fabrike Vakcina u Zemunu

Mašine su počele sa radovima na pripremi zemljišta za izgradnju fabrike za proizvodnju vakcina kineske državne kompanije ”Sinofarm”, u zemunskom naselju Soko Salaš, u delu privredne zone ”Autoput”.

Fabrika u kojoj će se prvo pakovati ”Sinofarm” vakcina, a kasnije i proizvoditi,  zajedničko je ulaganje Srbije, Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Predviđen je i pogon za proizvodnju PSR testova. Planirana mesečna proizvodnja je dva miliona doza vakcine mesečno.

Fabrika se gradi po principu ključ u ruke i predstavlja potpuno novu investiciju koja će obezbediti dovoljne količine kineske ”Sinofarm” vakcine ne samo za Srbiju, već i region.

Ova kapitalna investicija za Zemun ima nemerljiv značaj, budući da se Opština pozicionira kao novi regionalni centar u domenu farmaceutske industrije, sa već postojećom fabrikom ”Galenika” i velikim brojem preduzeća koja se bave proizvodnjom i prometom farmaceutskih proizvoda i medicinske opreme.

 

počeli radovi fabrika vakcina izgradnja fabrike

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik